10 meter koppel..

Fem hundar i koppel på promenad! Gick bättre än väntat. Fick ta ett litet snack med fröken Nikki som envisades att smådra i det jävla snöret, efter det gick hon bättre 🙂

20130920-182928.jpg

Inser dock att jag måste köpa nya koppel! Fem stycken 180 resp 200 cm långa koppel blir väldigt mycket att hålla! Ska försöka hitta fem stycken 100-120 cm istället. tips någon?

Avslutar med en bild på lilla Ebbe-Bebbe!

20130920-183032.jpg

5 reaktioner på ”10 meter koppel..”

  1. Jag undrar hur du ser på valpmotion. Hur mycket går du med dina valpar? Jag har en 10 veckor gammal aussie/springer spanieltik som är väldigt aktiv och vill hänga med på allting. Har försökt bära henne delar av promenaderna, men hon vill inte bli buren och blir väldigt tung när hon stretar. Alternativet när man ska gå långt är ju att hon får sitta i bilen när de vuxna hundarna motioneras. Hur tänker du och hur tidigt började du dra med Nikki?

    1. Jag går inte så väldigt långt med mina valpar, däremot kan vi vara ute en hel del! När jag var på fjället med hela gänget förra veckan så var vi ute i drygt en timme men jag gick bara ett par hundra meter från bilen så fick de leka där. Nikki bar jag i ryggsäck väldigt länge när vi var ute på promenad men Ebbe väger redan 12 kg så jag orkar inte bära honom. Men jag tänker lite att så länge valpen får vara lös i skog och mark i måttlig mängd så borde det inte var farligt, det har iallefall fungerat på alla mina hundar tidigare. När jag ska motionera de stora hundarna så får valpen vara med på uppvärmningen, sen får hon eller han sitta i bilen/vara hemma medan vi tränar och sen följa med ut på nedvarvningen igen.

      Med Nikki testade jag vid 4 månaders ålder lite grann, då fick hon dra ett tiotal meter medan jag gick/joggade bakom samt att vi tränade starter. När hon var 5 månader var vi uppe i ca 800 m jogg och nu har hon fått testa att dra cykel med Neo fyra gånger vilket har gått bra. Beroende på vem man frågar så går jag långsamt resp fort fram. Frågar man draghundsfolket så går jag långsamt fram men frågar man bruksfolk så är jag alldeles för snabb 😉

  2. Jag använder Hurttas lifeguard koppel, dels för reflexen men de är ett av de få märkena som har kortare koppel men som fortfarande har ”stor” hake. Tycker dock att de ser slitna ut lite för fort..

Kommentarer är stängda.