10 veckorsprogrammet påbörjat

När jag fick mitt sommarjobb och diskuterade till mig 10 veckor av slit så tänkte jag sen ”va fasiken har jag gett mig in på?”. Jag har nämligen ett vääääääldigt dåligt morgon humör, är inte så morgontrött men humöret är inte på topp förens jag varit igång ett tag.

 

För att fixa det här, och för att bespara mina arbetskollegor en väldigt sur AC, så gjorde jag upp en plan och nu är operation ”låt fettet rulla” igång!

 

 

 

Operationens huvudmål är inte att gå ner i vikt utan att forma om fettet till muskler, bli starkare och få en bättre kondition! Och eftersom jag anser att det är fullständigt onödigt att motionera utan hundar så får även grabbarna hänga med.

 

Planens upplägg är i stor drag att varje vardagsmorgon köra ett konditionspass, av varierande slag. Igår morse gick jag en powerwalk, de tre bockarna bruse sprang omkring å försökte ha ihjäl varandra – där försvann tystnaden som annars är öronbedövande kl 05:15. Kvällens fyspass bestod av en promenad i skogen, och då menar jag off-road. Milo och Neo hade det tufft i blåbärsriset, Liam är van medan matte ville gnaga av sig sina egna ben efter alla höga benlyft.. tungt – ja! 10 minuters skritt-träning i blåbärsriset hann vi med innan det begav sig hemåt igen.  

 

 

I morse stod jogging på schemat, dock inget drag då jag råkade köra skiten ur Liam i söndags utan vovvarna sprang lösa och fick snällt hänga med för här är det ingen som väntar! Ikväll blir det lugnt, lite skritt träning för grabbarna och höga knän för matte i blåbärsriset är planerat. Imon är står en tur på cykeln på morgonschemat, även då kommer grabbarna att få vara lösa och på kvällen blir det drag med kedjorna!

 

 

För er som inte vet vad jag gör på dagarna så jobbar jag från 07:0-16:00 (för att hinna med morgonpasset går jag alltså upp kl 05:00) som vaktmästare på det bostadsbolag som jag bor hos, därmed har jag hela 100 meter till kontoret och arbetar alltså runt mitt egna hus.  När det idag var dags för  lunch så hade jag hela 8 steg från jobbet och hem 😀 Det är en väldig lyx att kunna gå 30 minuter med hundarna varje lunch, idag hann vi till även med lite lydnad i den gassande solen!

5 reaktioner på ”10 veckorsprogrammet påbörjat”

 1. .. hmm… du låter liite som min bror

  En dag när han kom till jobbet försenad (as usual) och blev mött med ett ”God morgon Kåre” från en arbetskollega svarade han ”God morgon??!!! Det FINNS inga goda morgonar!!”

  …fast han hade aldrig i livet gått upp kl 5 självmant… det är ju då han lägger sig… 😉

 2. Klockrent sommarjobb!!! 😀

  Vill bara kolla med dig så du har koll på att uppvisningen i Karlskoga inte är förrän i juli?? Den 17/7 me bestämt….. vill bara checka in med dig då du skrev att vi ses till helgen… min hjärna gick direkt på högvarv… vaaaa??? Har jag lyckats glömma bort något jag har inbokat???? 🙂

  Men det tror jag inte va?? 🙂

  Nej, nu är jag slut som artist! Dags för sängen och lite TV innan……ZZZZzzzzzzzzzzzz…

  Ha de… Kramar från Örebro.

 3. Visst är det sååååå bra att ha nära till jobbet!! 🙂
  Men de där tidigar mornarna är inte lika roliga, men jag beundrar dig som orkar motionera vid den tiden på dygnet!

 4. Herregud, jag blir helt slut av att bara läsa om alla dina fysiska övningar! 🙂 😉

  Ha en bra dag!

 5. Jag vill försöka undvika att han bara springer som en tok och istället att han använder näsan. Alltså undvika för mkt retningar (syn, hörsel) Det är de svåra för tillfället, att han ska springa 50 meter rakt ut har han gjort några gånger men sen om han inte hittar någon direkt kommer han tillbaka istället för att börja leta..

  Att du orkar gå upp 5 på morgonen och dessutom motionera den tiden! Tycker du verkar rätt bra i form jag! Förstår om du ville tokträna om du såg ut som ett fetto 😉 Jag är sån som tycker lagom är bäst!

Kommentarer är stängda.