Dagar med oväder

20140804-184615.jpg

Ännu ett oväder rullar in mot Molkom. Bilden togs igår eftermiddag och igår var det oväderna avlöste varandra från morgon till sen kväll! Så lagom kul att jobba 7-22 då med rädda vårdtagare och elektrisk utrustning som inte fungerar, men men. Som tur var så var husse hemma med hundarna hela dagen, visserligen så bryr de sig inte om blixtrar och dunder men det känns ju bättre att någon är hemma med dem.

20140804-184622.jpg

Så här såg det ut över oss igår, varje plupp är en blixt. Det blixtrade lite grann kan man säga! Enligt hemsidan var det drygt 250 blixtar per minut. Sjukt mycket!

Udag har vi däremot varit lediga och dagen började bra sol! Efter att ha lämnat av husse som åkte till Stockholm för att jobba igen så for delar av flocken mot Kristinehamn för att bland annat hälsa på vår vän Ragnar the Riesen! Nikki är som synes så där imponerad över hans lek och framfart 😉

20140804-184632.jpg

Köpte hemmaproducerad honung och fick lite ägg, kan det bli bättre? Nä, svårt att tro! Lite fika och mycket snacka blev det, alltid trevligt!

Sen for vi vidare mot Ulvsby Smådjursklinik för att lämna lite prover. Liam har sedan en tid tillbaka kissat och druckit väldigt stora mängder, detta började innan de senaste veckornas värmebölja så det är inget värmerelaterat. Vi lämnade urinprov vilket inte påvisade något speciellt vilket gör att vi bland annat kan utesluta diabetes och prostatan kändes okej.

20140804-184643.jpg

20140804-184652.jpg

Så nu blir det till att avvakta tills blodproverna kan testat imon. Ovädret har ställt till besvär även för veterinärkliniken där den slagit ut vissa maskiner, bland annat den som man testar blod i. Men imon skulle de få en ny maskin så då får vi reda på vad det eventuellt kan vara eller inte vara. Liam är pigg och glad annars men har sedan nån vecka gått på Rimadyl på grund av ryggen, Rimadyl är inget man bör äta om man har problem med njurar eller lever och därför var det nu dags att kolla upp det. Liam fick iallefall beröm för sin fysik även om han inte var lika rippad som övriga flocken, han har allt ett par pensionärskilon, men är ändå fint musklad med tanke på ålder och trasig rygg.

Två hundar till var med till veterinären, Nikki och Ebbe har blivit neddrogade för att röntga höfter och armbågar. När Ebbes bilder togs var sköterskans första reaktion på bilderna – ”jösses vad musklad han är!!”. Ja, jo jag vet blev mitt svar, stolt som få. ”Och så ung?!?!”. Jo, han springer lös i skogen och ska bli draghund. ”Ja då har han bra förutsättningar!”.

Mattes lilla muskelknippe 🙂

20140804-184702.jpg

20140804-184712.jpgNikki charmade all personal med sitt söta utseende. När bilderna var klara lyftes Nikki ner från bordet och jag gick tillsammans med röntgensköterskan ner ett par meter i korridoren för att kolla på bilderna med veterinären. När vi står där och kollar så kommer Nikki vinglades i korridoren, med svanens viftandes och tungan på sne precis som vanligt! Då hade hon inte fått någon uppvakningsspruta än… Men Fröken Nikki tänkte då fasiken inte ligga i det rummet själv 😀 Lilla sötnosen. Hon blev glad över att få komma upp i min famn och bli klappad av personalen.

Nu återstår bara väntan på att SKK ska läsa av plåtarna och besluta om vilken bokstav de tycker passar. Är lite si så där då jag på det senaste hört från flertalet hundägare att deras hundar fått dåliga resultat men efter omröntgen helt plötsligt gått från C till A. Men jag har tidigare röntgat hos Ulvsby så jag känner mig trygg där och vet att de gör allt för att få så bra bilder som möjligt 🙂 Resultatet påverkar ju inte hundarnas användningsområde, de kommer få köra drag oavsett om de får A eller D men visst hade det varit kul med friröntgade hundar!

Under tiden vi var hos veterinären dundrade ett nytt oväder in och det tog tre gånger så lång tid att ta sig från veterinären och hem igen. Anledningen till det var att stora delar av vägen hem såg ut så här:

20140804-184719.jpg

Räknade drygt 20 träd över vägbanan eller bortforslade från vägbanan på bara nån mil. Mirakulöst nog hade inget fordon hamnat under träden. Underligt väder! Här är det oväder med blixtrar och översvämningar, 20 mil härifrån är det så torrt att den största skogsbranden i modern historia rasar vidare. Knäppt!

En reaktion på ”Dagar med oväder”

  1. Hhahaha tokiga lilla Nikki!!! Låter som något Eddie lätt kunde få för sig han med 😉

    Hoppas det inte är något allvarligt med Liam, håller tummar o tassar för att det bara är något litet som snabbt kan åtgärdas! OCH för att röntgen resultaten ser bra ut 🙂

    SV: åh, det låter bara såååå härligt!! Jag hoppas hoppas hoppas på att kunna komma iväg nästa år när Eddie vuxit till sig o kan följa med på vandring. Har du något tips på ställen man kan åka till för en nybörjare? 🙂

Kommentarer är stängda.