Dags att sätta igång höstträningen?

Temperaturen här hemma börjar krypa neråt och håller sig under 16 grader även mitt på dagen. Till många andras besvikelse så kanske sommaren är över, vilket så klart är min befrielse! Äntligen höst!! 😀

Igår blev det ett DW-pass på 40 minuter för alla vovvarna utan Nikki som fick springa lös. Sen fick Timmie springa på bandet i 20 minuter, Liam fick springa i 15 minuter och övriga hundar fick 5 minuter var på bandet. Idag fick Neo, Nikki och Ebbe vila då dessa körde ett pass i lördags tillskillnad från Timmie och Liam som vilat fredag, lördag och söndag. Planen är att låta hundarna vila onsdag och torsdag för att få alla hundarna i fas när det gäller träningen, jag vill att de tränas och vilas på samma dagar då det underlättar min vardag!

20140819-202502.jpg

Timmies pass idag bestod av att springa med mig ut på en 5,5 kms tur med husses nyförvärv, en Polaris! Oförskämt rolig att köra i all gegga-moja som de senaste dagarnas hällregn tillverkat 😀 Man tar sig ta mig satan fram över allt och den bara möljer fram längs med skotarspåren i skogen. Dessutom har den servo vilket gör den väldigt lättkörd 🙂

20140819-202626.jpg

Liam fick springa på bandet i ca 20 minuter och det såg ut så här:

2 minuter snabb-skritt utan lutning
2 minuter snabb-skritt med lätt lutning
10 x 1 minuts intervaller snabb-skritt/trav i lutning
2 minuter snabb-skritt i lätt lutning
2 minuter snabb-skritt utan lutning.

Innan varje pass på bandet värms hunden upp precis som inför vilken annan träning som helst och efteråt går jag av hunden, inget slarv bara för att det är löpband.

20140819-202510.jpg

Måste för övrigt ta tag i att städa upp och göra klart i sadelkammaren där bandet står, just nu står saker och ting lite huller om buller där inne. Det får bli helgens projekt!