Äntligen en helt ledig dag!

Sist gång jag gjorde 9-10 jobbdagar i rad så tyckte jag inte att det var så väldigt jobbigt, dagarna flöt på bra och jag kände att jag hade gott om energi kvar till både hundar, hus och studier. Så har det inte varit under denna 9 dagars-jobb-period. Det kan ha berott på att jag inte jobbat mina vanliga 7-14 eller 15-22 pass utan istället gjort riktiga arbetsdagar på 8 timmar samt två dagar med 7-22 och dessutom spenderat en halv dag på akuten med husse. Det sliter lite på en helt enkelt, och inte blir det bättre av att det är så mörkt på morgonen. Men, idag är jag ledig 😀 Och idag råkar jag även fylla år så grattis till mig själv på 28-årsdagen 🙂 Ingen rast och ingen ro idag dock, snickarna började laga vårt tak i måndags och de är här prick kl 7 varje morgon och jobbar så trots att jag är ledig så var det bara att masa sig ut i ottan för att rasta hundarna och tända upp så att hantverkarna såg något.

 

Vovvarna sköter sig faktiskt väldigt bra med att ha helt främmande män som springer upp och ner i vårt hus. De är visserligen instängda i tvättstugan/groventren men de både ser och hör när de springer omkring utanför och ovanpå men säger nästan inte ett knyst, det är bara Liam som ger ifrån sig ett par larm-skall när de kommer på morgonen eller om det kommer någon ny som han inte känner igen sedan tidigare.

 

20141022-075032.jpg

Studierna har fått stå tillbaka lite i veckorna som varit för att jobbet, hundar och hus tagit lite tid. I måndags körde jag en kort tur hemma på 3,5 km och tack vare allt regn så var det 3,5 tunga kilometrar, men sånt behövs ju också ibland! Igår träffade vi Nina och Bonnie på ett geggigt Kalhyttan där alla hundarna fick springa. Jag körde tvåspann med Nikki och Neo medan Nina körde Bonnie tillsammans med Liam. Sen fick Timmie och Ebbe köra och ja, att köra två riesenhanar i jättegeggigt spår var väl inte en så bra ide för jäklar va halt det var! Första km höll jag på att vurpa både i kurvor och på raksträckor eftersom cykeln for fram och tillbaka i leran, men vi höll oss på bena. Och jag fick en gratis lerinpackning på köpet 😉