Vi råkade visst tjuvstarta

Så var träningen igång 😀 Ja, vi tjuvstartade en dag innan utsatt tid! Eftersom jag sover riktigt dåligt så var det inte direkt jobbigt att gå upp runt kl 5 för att packa bilen och ge sig iväg, jag brukar ändå vakna runt 4 för att ligga vaken ett bra tag innan jag lyckas somna igen.

Tanken med träningen nu i början är att bygga styrka vilket gjorde att dw stod på schemat för de tre hundar som planeras att tävlas i höst, alltså Nikki, Tim och Ebbe. För att få upp tempot lite så satt jag på cykeln vilken Liam och Neo fick hjälpa till att dra. Testade Nikkis dw-del som jag sytt åt henne och den fungerade fint! Blev riktigt bra 😀

  

Passet delades upp i fyra delar:
1 – löskörning
sela på
2 – dw
kort vattenpaus
3 – dw
sela av
4 – löskörning
Bad som avslutning

Total tid blev 1 h 30 min inkl paustiden och hundarna kändes trötta men inte slutkörda efteråt, ett bra pass alltså! Dw- vikten för hundarna låg på ca 20% av deras kroppsvikt och de gick i trav under i princip hela passet, inkl löskörningen.

  

Timmie går sedan ett par dagar inte på rimadyl och jag var lite nervös över hur det skulle gå men själva träningspasset gick bra, ingen tendens till hälta eller obehag. Nu återstår att se hur tån blir efter lite vila, än så länge *peppar, peppar* är det bra!

Efter mat och ett par timmars sömn har vi spenderat dagen ute i hundarnas stora hage där de mest slappat i värmen medan jag läst en bok. Imon är det simträning inplanerat!

En reaktion på ”Vi råkade visst tjuvstarta”

  1. Hej, både jag och min hund älskar att hålla med både DW och bikejoring, men nu när sommaren har kommit så är jag väldigt rädd att träna honom när det är för varmt. Hur tänker du angående värme och träning under somrarna? Har för mig att du även skrivit någonstans att luftfuktigheten också spelar stor roll, stämmer det? Det skulle vara jättekul om du ville göra ett inlägg angående detta eller bara svara på min kommentar:) /Frida

Kommentarer är stängda.