Skånedraget Höstversionen 2015 – dag 1

Efter en mycket god natts sömn körde vi idag första dagen av två på Skånedraget!

Startade ut kl 9:20 och redan då hade det faktiskt börjat bli varmt! Hundarna började med att försöka tjuvstarta när klockan räknade ner de sista 5 sekunderna, inte alls särskilt nöjd med deras spektakel där och jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse från Timmie och Nikkis sida. Stod visserligen i starten i 2 1/2 min så de kanske tyckte att nu jäklar drar vi! Nåväl, det återstår att se imon.


Foto: Madde Almén

 

Loppet gick fint, jag tog nästan alla kurvor riktigt bra och börjar våga släppa på och styra igenom kurvorna istället för att bromsa eller sladda. För er som inte kört Skånedragets bana så kan jag säga att den inte är krävande rent kuperat, den är nästan helt platt, men däremot bitvis lite teknisk med ett par skarpa kurvor där det gäller att hålla tungan rätt i mun! Jag tyckte att hundarna, och då i synnerhet Ebbe, gick ner lite i tempo med nån km kvar men jag tror att de blev ganska så påverkade av värmen och solen som bitvis visade sig. Det var inte så att de slutade jobba men jag miste lite av trycket i dem. Men de kämpade på och fick snällt dra hela lasset själva, matte hjälper då inte till 😉

  


 

Brydde mig inte om tiden utan det var först när flera sagt att jag kört så bra som jag gick upp och kollade resultatet, och till min förvåning som gick det inte fullt så slött som jag upplevde det.

3,6 km kördes på 7:38,4. Vi leder vår klass med ett par minuter ner till tvåan men vad som jag tycker är mer roligt än det är hur vi står oss i förhållande till A och C. I grupp C leder Mathias Ellsäter med 7:38,3 och i grupp A körde Patric på 7:30,2, båda kör alltså 4 hundar medan jag bara kör 2 och en halv om man ser till storleken.

Men, imon är en ny dag och vi får se vad som händer då! De har utlovat regn hela dagen så det kan bli intressant att se hur banan ser ut. Det kan vara en fördel för mina starka lokomotiv men samtidigt en nackdel då jag aldrig kört i det underlaget som blir när regnet faller på Hovdala, dvs geggamojja.

Nu laddar vi inför imon på vårt hotell, bland våra nya, fräscha, vita lakan med den totala avsaknaden av musbajs 🙂

 

Här är en film från dagen!

En reaktion på ”Skånedraget Höstversionen 2015 – dag 1”

Kommentarer är stängda.