Bland älgloppor, grus och nappflaskor

Jag har förstått att många undrar hur vår vardag ser ut numera. Hur fungerar det att ha bäbis, sköta hela ruljansen i hemmet och utomhus helt själv samtidigt som man har en liten flock med hundar varav tre ska hållas i topptrim för att kunna prestera inom draghundsporten? Jo, man blandar en nappflaska mat med ena handen medan man torkar upp en spya med andra samtidigt som bäbisen klänger på en.

Nå dä, skämt å sido. Men jag ska erkänna att min simultankapacitet, som alltid varit bra, har helt klart nått nya höjder sen Moa kom. Det gäller att ta vara på tiden om man vill ha något gjort.

 

Så här kan en dag hos oss se ut:

08:15
– vaknar av att Moa tycker att nu är det morgon! Håller med henne 🙂
09:30
– Efter morgongos, matning av och påklädning av bäbis (ja, och även mig själv då) så är vi ute i skogen för att gå morgonpromenaden med flocken. Som synes, pigga och glada i det underbara höstvädret!

 

10:30
– Hemma igen, in med de hundar som inte ska tränas och låta de som ska tränas vara ute. Upp, upp och iväg! Dags att träna hundarna! Moa passar på att sova lite.

11:30
– Hundarna tränade, nedvarvning och har fått ett litet återhämtningsmål.
– Mer käk åt Moa och äntligen dags för matten att få frukost, eller kanske ska man kalla det för lunch?
– Stort mål med mat till hundarna.
– Lite trevligt hushållsarbete som att mata tvättmaskinen, plocka ur diskmaskinen, dammsuga och torka golv medan Moa tränar i babygymmet.

13:00
– In med allt som ska till återvinning i bilen, ut med hundarna i stallet och in med Moa i bilen.
– In till Molkom för att hämta ut min nya ErgoBaby 360-sele som jag vann i en facebook-tävling (yey!), åka till sopstationen sen vidare till återvinningscentralen och sen Konsum, där man alltid träffar nån man känner.

15:00
– Hemma igen och mer käk till Moa och middag till mig själva.
– Slappar en stund och diskuterar innehållet i en väldigt färgglad bok med Moa. Den lila kossan verkar vara dagens favorit.

16:00
– Ut i skogen med hundarna och passar på att testa den nya bärselen.  Fungerar fint! Ingen smärta i varken axlar eller rygg efter närmare 1,5 h i skogen 🙂

17:30
– Hemma igen! Plockar ur ett par kvistar ur mitt hår och x-antal barr från Moas klädsel.
– Matade säkert Moa igen.

19:00
– Hundarna är matade och jag äter kvällsmat medan nyheterna står på. Moa roar sig med att växla mellan att dräggla ner hela sin filt och att försöka fettsuga min axel.

19:30
– Dags för badning av bäbis, på med pyjamas och sen kvällsmat.

20:00
– Moa har slocknat och det är massagestund för Ebbe och Timmie.

 

 

Ja, ungefär så här ser dagarna ut. Det, plus ett okänt antal blöjbyten samt fler matningar än vad jag kan komma ihåg att redovisa här. Vi är inte sysslolösa direkt 😉 Något finns alltid att göra och jag trivs jättebra med det! Jag hade inte klarat av att vara lattemorsa, att sitta på fik eller att bara sitta i soffan är inte min grej, jag gillar att vara aktiv och gillar att ha med mig Moa på våra vardagsäventyr! Imon är tanken att vi ska försöka få klippt klart gräset, mellan matningar, lekstunder, promenader och blöjbyten. Om vi lyckas återstår att se!