Fixarhelg

En sak som verkligen skiljer sig när det gäller livet innan barn och livet med barn är att man kan glömma att blir klar med saker och ting på någon utsatt tid. Förr var det ”idag ska jag göra klart X”, numera är det ”idag ska jag se hur långt jag hinner med X”. Alltså, istället för att bestämma att idag ska jag städa ur hundgårdarna och blir klar med det så är det istället, idag ska jag börja städa ur hundgårdarna se långt jag hinner. När man då är gräsänka söndag-torsdag och dessutom bor dryga 25 mil från sina föräldrar (läs: barnpassningen) så blir det inte alltid så mycket gjort som man skulle önska.

Därför var det väldigt uppskattat att mamma och Niclas var uppe i helgen! Mamma har stått för matlagning och passning av Moa medan Niclas har fått agera dräng på gården och har hjälpt både mig och husse med alla möjliga grejer!

 

Så, i helgen har vi varit och hämtat fler stenplattor till hundgårdarna. Vi har inte köpt några plattor utan har fått av vänner eller hittat ett par gäng som skänks bort, det kryllar inte av såna annonser här i närheten så därför tar det lite tid att bli klar i hundgårdarna. Av 90 kvm är lite drygt 45 kvm lagda, resten är fortfarande grus! Det hade varit gött att få gårdarna klara innan vintern men men, ibland får saker helt enkelt ta tid. 

För mig har hundhuset stått i fokus i helgen samt vedklyvning. Hundgården står i en björkdunge vilket innebär att hundarna får mycket skugga på sommaren, och massa löv på hösten. Så i helgen har alla löv från hundgårdarna krattats ur och stenplattorna har borstats rena. Hängrännorna har rensats samt justerats och det lilla utrymmet som blev över mellan stenplattorna och hundgårdsväggarna har fyllts med sten.

 

Hundhuset har fått sig en ordentligt städning. Alla mattor och plädar har luftats och dammsugits ordentligt, golven har dammsugits och skurats tillsammans med alla lister. Nu luktar det grönsåpa i hela huset, så gött!

Blomsterlådorna har tömts från sensommarens växter och istället fyllts med granris vilket brukar stå sig enda till våren. Neo hjälpte till så klart 🙂

 

Jyckarna då? Eftersom de jagas i skogarna här på helgerna så håller vi oss ifrån skogen så flocken har fått spendera dagarna med att springa på gården vilket de är nöjda med. Idag sög jag och Ebbe ur det sista av solen strålar och tog oss en tur med ATV’n så att han kunde få springa ur sig lite energi!


Tack Mamma och Niclas för all hjälp <3