12 minuter..

..så lång tid tog det från dess att alla hundar stod selade och fastspända i spannet tills dess att de fick klartecken att starta. Tolv minuter och oändligt mycket vatten. Både från himlen men mest från den vattenslang som jag höll i. Idag har spannet nämligen fått träna på att uppföra sig.

20140908-211659.jpg
Eller ja, spannet å spannet. Det var mest Liam som fick sig lite uppfostran, är tämligen trött på hans skällande i starten! Och det enda som bryter honom är vatten, så därför fick han sig ett par rediga duschar idag.

När han slutat skälla men framförallt lugnat ner sig, vilket som sagt tog en stund, så fick de kommando att starta vilket gick bra! När de väl är igång får de skälla men inte när vi står stilla, jag kan inte höra mina egna tankar när Liam sätter igång… Körde 5 km i ösregnet och fick ett par stopp, dels skitstopp och dels för att byta position på ett par av hundarna. Då hade jag dock ingen vattenslang utan fick ta till röstresurserna, vilket jag tror hela värmland hörde.

Om man ska löpa linan helt ut och få en tyst hund i starten så är det nolltolerans som gäller tills dess att problemet är löst. Antigen bryta (typ med vatten), vänta ut (inte göra något tills de är tysta) eller börja om (avbryta och börja om). Nu ska ju inte Liam tävla men det är så tröttsamt att höra på honom när jag tränar >_< så antigen måste jag verkligen ta mig i skinnet å ta tag i problemet ordentligt, eller helt enkelt lämna honom hemma när det ska tränas. Ja, tåls att tänka på!

En reaktion på ”12 minuter..”

Kommentarer är stängda.