6 SM-vinster…

…på en lite över tre år gammal hund. Canicross 2011, Bikejoring 2012, linkörning 2013. 4-spannsläde 2013, Pulka lång 2013 och nu Bikejoring 2013. Tidigare har jag aldrig förstått varför folk skulle komma på tanken att vilja klona sitt djur förens nu. hade jag haft 1,5 miljon på kontot så hade jag klonat Timmie utan att tveka. Han är inte perfekt men han är nära nog.

Foto: Millan Edman

Lördagens lopp har jag redan beskrivit och söndagens skiljde sig egentligen inte så mycket från det förutom att jag nu startade först och hade tvåan efter mig, mentalt flåsandes i nacken! På detta SM hade man gjort två startfållor vilket jag tycker är himla bra för då går starterna snabbt och enkelt. Dessvärre var ena startfållan ett gyttjebad och andra startfållan torr flis, gissa vilken vi fick båda dagarna? 😀 Precis, gyttjan! lite mentalt jobbigt att starta ut när cykeln suger fast i marken och naturligtvis även fysiskt jobbigt, speciellt för Timmie, men framåt kommer man ju alltid på ett eller annat sätt.

Söndagen var inte fullt så kall som lördagen man jag upplevde banan lite jobbigare och dessutom betydligt halare på vissa ställen än på var det var på lördagen. Jag vinglade till lite på söndagens start när Timmie for iväg i gyttjan och höll sedan på att vurpa i första kurvan efter startrakan där det var bra mycket frost i gräset. Fick även detta lopp ganska så tidigt tungt att andas men klarade av det ändå och lyckades hålla mig upprätt även om det var nära att jag stiftade bekantskap med gräset där ett par gånger. Timmie jobbade på jäkligt bra under hela loppet även om jag såg en viss tempoväxling i sista uppförsbacken där vi precis innan kört om Hans o Lack men annars är jag väldigt nöjd med honom! Tror inte att jag har berömt honom så mycket som jag gjorde på söndagens lopp, allt för att han skulle gå på för fullt. Vi kämpade oss igenom banan, visserligen lite långsammare än på lördagen men så kan det vara, och utökade vår ledning något vilket gav oss guldet!

Foto: Millan Edman

Men dagen slutade inte där utan det var bara att ladda om inför eftermiddagens stafett där vi ställde upp med ett riesenlag sponsrat av Riesenklubben! Tack för det SRSK. Patrick, som redan tävlat i både cykel och canicross i helgen, sprang första varvet, jag körde kickbike på varv två och Andrea körde cykel på varv tre. Vi slutade som 17 av 20 lag och jag tror ändå att vi är ganska nöjda med det! Det fanns ett annat renrasigt lag, Beauceronklubben, vilka vi slog så det var väl helt okej. Själv slog jag en liten vurpa under mitt kickbikevarv som nu börjar synas på benen i form av fina blåmärken. Jag står som sagt fortfarande fast vid att kickbicke är helt livsfarligt om man kör med mer än 20 kg hund så all cred till de som är modiga, eller korkade nog, att köra med stora hundar 😉 Smutsigt blev det iallefall.

20131021-145955.jpg

Valparna har i helgen vara väldigt duktiga. Visst, de har röjt runt en del och det där med att gå i koppel är inte helt lätt alla gånger, men de har ändå uppfört sig helt okej 🙂 Vi har iallefall inte skämt ut rasen riesenschnauzer eller springerspaniel iallefall! De har fått vara med mycket ute och studerat start/målområdet för att förhoppningsvis lära sig ett å annat.

20131021-150059.jpg

20131021-150828.jpg

Tack till Filipstad Bk som arrangerat en väldigt trevlig tävling på bra banor! Grattis till alla som deltagit på SM, att ta sig runt är en prestation i sig! Att nämna alla vänner som är värda ett grattis skulle göra detta inlägget jääääääättelångt så jag sänder istället ut ett generellt grattis till alla mina vänner som tävlat 🙂 Förutom en, Millan, du får ett alldeles eget grattis för det är du värd! Du har utvecklats jättemycket sen jag hade dig på läger för 1½ år sedan och jag är jättestolt över din prestation på SM! Det är tur att du ännu har några år kvar innan du blir senior och kommer upp i min klass, för då kommer jag få hård konkurrens!

Bilden har jag snott helt oärligt från Beatalandetsblogg.

Jag är tror visserligen aldrig att jag varit missnöjd med Timmies prestationer när det kommer till draget men under gårdagens lopp så fanns det ett tillfälle där jag var extra nöjd med honom! Nån km in i banan så kommer det en lång raka, innan den går det först nedför och sedan svänger det kraftigt åt vänster för att komma ut på rakan. Under lördagens lopp så var jag riktigt nära på att dels köra ur och dels välta där i kurvan då fästet släppte lite. Det gjorde att jag på söndagens lopp var lite tveksam över just den kurvan. Men det går inte att tveka om man vill vinna så istället för att ta kurvan i ett långsammare tempo så tänkte jag kommendera Timmie att verkligen ta innerkurvan riktigt snävt för att på så sätt kunna trampa på och låta Timmie dra mig ur kurvan, eller hur man nu ska förklara det. Sagt och gjort, vi kommer nedför backen i ett jäkla tempo och jag ser att avspärrningarna börjar. Kommenderar Timmie att ”gå vänster” varpå han gör just det vilket gör att jag kan ta kurvan i lite högre fart än igår utan att varken sladda eller köra ur! Jäklar va nöjd jag var med Timmie då! Precis där och då hade jag kunnat tvärstanna för att kasta mig över honom och kramat om honom! Åh vilken känsla!! Det fick han naturligtvis veta ändå och ja, på filmen så hörs det väl att man är uppvuxen i en hockeyfamilj där beröm ges högt och kryddat med svordomar a la ”FAN, DU ÄR SÅ HELVETSJÄVLA BRA!!”:) Ja, det är tur att hundarna är vana att mitt beröm ofta låter högt och ganska så tufft.

Tack alla som hejar på oss, tror på oss, hjälper oss på träning och som grattat oss! Tusen tusen tack! Idag vilar lill-skägget från fysträningen medan Liam och Neo har fått köra lite dw men självklart får även Timmie följa med ut på träningen, fast då lös 🙂

20131021-150854.jpg

7 reaktioner på ”6 SM-vinster…”

  1. Du är sååå jäkla duktig hjärtat och Timmie med puss och kramar till er båda

  2. Tack , för den fina kommentaren !!! Genast blev min dag så Hilma mycket bättre .. Grattis återigen , så duktiga !!!!! 😀

  3. Jag blir alltid så grymt sugen på att dra ut o springa när jag läser din blogg 😉 Bra inspiration o motivation höhö! Synd att kroppen inte riktigt håller :/

Kommentarer är stängda.