9 timmar on the road

9 timmar, så lång tid kan det ta att ta sig från Årjäng till Lima! Men då är det med en del pitstop på vägen också. Började dagen med att gå på promenad tillsammans med min andra fru Marie och hennes boxer Akilles, kl halv 7 på morgonen >_<  Sen for jag till Karlstad för att hämta lite sommarkläder, lägligt nog till att värmen ska försvinna, och snacka lite skit med vaktmästare Moe. Sen vidare till Torsby för att träna lydnad tillsammans med briarden Fozzie och hans husse Ray samt diskutera livet i stort och smått. Timmie fick även mätas då han ska få en alldeles egen wp-sele a la specialdesign Ray/AC!

Efter ett par timmar där for vi vidare norrut och hamnade på Malungs Bk för ännu lite träning och sen ett fyspass där jag cyklade och grabbarna sprang lösa. 8 km intervaller och vi höll en snittfart på 20 km/h, inte illa pinkat i sandiga spår av matte utan hjälp av hundar – nöjd!

20120529-193811.jpg

Vi hade drygt 19 grader så jag höll träningen i närheten av en å för att kunna svalka hundarna om det behövdes, vilket var uppskattat som synes 🙂

 

Så, en kort summering av fysträningen som varit medan vi varit i Årjäng. För att vara på den tydliga sidan så räknar inte jag promenader som fysträning, därför har jag inte skrivit med dem nedan.

Fredag
60 minuter backträning, Slalombacken. Varje hund fick dra mig upp två gånger var
1 timmes strandröj, kontrollerad simning för grabbarna
2 mil cykel utan hundar

Lördag
2 timmars strandröj, kontrollerad simning för grabbarna

Söndag
Ingen fys, bara skogspromenader

Måndag
45 minuter terränglöpning

Tisdag
8 km / 24 minuter intervaller, matte på cykel och grabbarna lösa.

 

Som synes så tränar vi en del trots värmen men jag brukar lägga träningen till nätter, tidiga mornar eller i närheten av vatten. Det låter sjukt men runt 4-5 snåret där på natten/morgonen så är det faktiskt väldigt skönt att vara ute och träna! Luften är klarare, man är helt själv och man hör ljud som man inte visste fanns! Sen är det jäkligt gött att ta en dusch, käka en stor frukost och sova ett par timmar i soffan eller på balkongen 🙂

En reaktion på ”9 timmar on the road”

  1. Skulle önska att du skrek det där extra högt. Promenader är inte fysträning. Bättre än inget, men för att få upp konditionen så måste hjärtfrekvensen upp! Även för hundar..

Kommentarer är stängda.