Äntligen fredag

När jag inte har tid att blogga då har jag verkligen fullt upp, för tid att blogga brukar jag alltid ha 😀

 

I tisdags blev det lite räddningsträning för båda mina grabbar, man får ju passa på när man har en egen figge boende hos en! Neo går som tåget trots snön och fick då jobba med ett par höga figgar som han löste utmärkt. Han jobbar så jäkla intensivt och fort den hunden så jag fattar verkligen inte hur han hinner fånga upp några doftmolekyler men tydligen så gör han ju det. Liam fick också ett par figgar men enkla och med direkt belöning. Även om han inte visar något obehag av ljud så vill jag inte att han ska behöva lyssna på sitt egna skall när öronen inte mår bra. Lyckligare hund får man iallefall leta efter!

 

Efter träningen åkte vi vidare till Årjäng där jag skulle vara storhundsägare för ett natt och Niclas fick vara första kennelassistent. Som första kennelassistent ingår arbetsysslor som att hänga med på lydnadsträning och bli tacklad utav en boxer, gå på långpromenad och bli överkörd av en glad riesentik, ligga i soffan och gosa med en dvärgschnauzer och åka längdskidor efter Jazzi. Niclas hade aldrig åkt längdskidor men efter premiärturen, där han ”bara” ramlade fyra gånger, där han körde drag med Jazzi så vill han nu ha egna skidor. Så där, det börjar bli ordning på även den pojken..

Fler bilder från Årjäng finns i galleriet

 

Mina grabbar fick också åka lite skidor och då de fått gå på sparlåga i nästan två veckor, förra veckan blev det bara ett fyspass, så var det två vildar som stod och skrek i starten. Niclas filmade men gjorde det stora misstaget att stå mitt i spåret när vi skulle köra förbi och när hundarna bestämmer sig för att köra förbi Niclas på varsin sida så var vurpan ett faktum.. Och ja, jag fick allt på film 😉

 

 

Igår blev det plugg för hela slanten, började kl 9 efter morgonpromenaden och strax innan kl 20 var jag klar med en rapport på 10 sidor, en power-point press samt en maträtt som symboliserar mitt land. Idag var det redovisning och alla hade med sig mat som representerade deras land så idag har min lunch bestått av: en indonesisk fiskrätt, lammkebab från Nya Zeeland, gryta från Madagaskar, Vårrullar med Noun Mam (fisksås) från Vietnam samt Chilensk äppelkaka – smarrigt värre!! Lyckades pricka in en långpromenad mellan snöbyarna och grabbarna var lyckliga över att få springa fritt i den nya snön. Visserligen jobbigt att gå i ospårad terräng men väldigt bra träning, för både hundar och människor!

 

Ikväll ska jag verkligen inte göra nåt och imon tänkte jag ta mig en välförtjänt sovmorron!

En reaktion på ”Äntligen fredag”

  1. Håller tummarna för omprov – det är ni väl värda och anledningen borde vara solklar! Ge inte upp!! Kram

Kommentarer är stängda.