Äntligen…

Tänkte på det hela dagen – äntligen ska vi ut å köra – och kunde inte sluta le vid tanken av vinden i håret!  

Så var jobbet över, hem, ut med grejer, hundar å cykel. Iväg till träningsplatsen, värma  upp och sela på. Upp på cykeln, grabbarna sitter framför – lika spända som en fiolsträng – och det är tur att jag idag har extra hjälp som håller i pojkarna vid starten. Liam är förväntansfull och piper likt en schäfer.  ”Klara – färdiga – KÖR!” 40 kg bulldozer startar med ett vrål som får luften att vibrera medan de stora tassarna trycker ifrån så att gruset flyger omkring oss. Det går fort, väldigt fort, och trots att han ligger före och möter världen så är sammarbetet och kontrollen total. Han vet så väl, innerkurver går fortare än utsidor, vattenpölar och lera drar ner farten. Även om det springer ett rådjur längs med åkern så vet han, ingen jakt – bara drag. Vänster, höger, sakta, öka – han vet och det ger mig rysningar.

Även fast jag vet att jag inte borde le, stenskott på tänderna kan bli en dyr historia, så kan jag inte sluta – för det finns inte något som är roligare än barmarksdrag!

 

 

Då varesig mina eller Karins hundar kört cykeldrag på länge så tog vi den korta rundan på 5 km och en sak var säker, cykelträningen i sommar gett resultat! Liam orkade hålla ett mycket jämnare tempo vilket även jag orkade göra. Körde idag båda grabbarna tillsammans vilket gick bra de första tre kilometrarna, sen hängde Neo inte riktigt med i Liams tempo utan saktade ner hela ekipaget men men, han jobbade bra ändå mitt lilla öra!  I veckan har vi kört backträning och trots att jag inte hade sele och kedjor på mig så var det tungt, grabbarna däremot tuffade på upp å ner, upp å ner, upp å ner… Den dagen som jag är lika vältränad som Liam kommer dessvärre aldrig att infinna sig 😉

 

Foto: Linn (http://www.bingenbulldogs.com)

 

Galleriet är uppdaterat med bilder från vår Norge-tripp samt valpbilder på de då 6 veckor gamla huliganerna!

3 reaktioner på ”Äntligen…”

  1. Stort grattis till er andra placering!

    Åh vad söt lillskägget med mkt vitt på bröstet är!!:)

    Vilken målande beskrivning av ert pass, tom jag började le på läpparna åt ”minnet”..:)

  2. Vad härligt det låter! Vill gärna se er ”in action” någon gång. Vi har grus- och skogsvägar hos oss vettu…
    Snuskigt söta valpar! Har du bestämt vilken än?

Kommentarer är stängda.