Året 2012

Jaha, då börjar det dyka upp års summeringar överallt på internet igen. Tiden går fort, kändes som om jag precis gjorde en för 2011!

Dags att kolla på hur det gick med målen då, först ut är Liam:
– Fortsatt karriär inom draget
– Pröva oss på att ta bra placeringar i hans nya klass 1R eller 2R
– 5-i-topp placering på SM, antingen i klass 1R eller 2R
– Få bra tider på slädtävlingar, 4-spann sprint

Hans år kan väl sammanfattas med att vi uppnådde våra mål förutom att vi placerade oss som 5:a i CW på SM och inte i kickbikeklassen. Annars så fortsätter min lilla pansarvagn att tuffa på och har under året placerat sig med vinst i varje klass i barmark samt tagit ett cert i nordisk stil. Han har även visat sig lite på rallylydnadstävlingar och tagit ett RLD-N samt fått ett VG på utställning 🙂

bild(1)

 

Neos mål för 2012
– Godkänd lägre klass spår
– hitta vår klass i barmarksdraget
– Få bra tider på slädtävlingar, 4-spann sprint
– debutera på tävlingsarenorna i wp

Brukset och wp har blivit bortprioriterat av både tids- och motivationsbrist. Neo har både testat på att tävla cykel, canix och tvåspann kickbike med bra resultat men det är nog det sistnämnda som passar honom bäst då han behöver sin storebror Liam som mentalt stöd. Neo har också tävlat rally och tagit både RLD-N och RLD-F med bravur! En roligare och mer tacksam hund att tävla lydnad med får man fanimej leta länge efter, knäppa lilla hund!


Timmies mål för 2012
– Fortsatt karriär i draget
– Debutera i BW med bra placeringar
– Försvara brorsan SM-Guld i BW
– Starta i BW grupp A och därmed tävla mot vorsteh, ”bara för att”
– Få bra tider på slädtävlingar, 4-spann sprint
– Debutera på tävlingsarenorna i wp
– Ställas ut och förhoppningsvis få en 2:a
– Testa på BSL eller lägre klass spår

Har inte debuterat i wp av samma anledning som Neo och inte heller i klass A, har änna inte tänkt på’t. Annars har han fortsatt att swischa förbi motståndarna på tävlinsbanorna i både slädhundsstil, barmark och nordisk stil samt cert i nordiskt endast 19 månader gammal och SM-guld i barmark. Han har ställts ut med ett 1:a + BIR inofficiellt och officiellt blev det ett ”Excellent”. Han har tagit LP1, RLD-N och RLD-F, testat på BSL där jag var övertygad om att spåret skulle gå skit och lydnaden super men det visade sig gå tvärtom 🙂 Så kan det vara ibland!

Fyrspannsläde har gått helt okej, jag är absolut inte missnöjd med våra resultat men lite bättre tider hade jag allt önskat 😉 Men jag kan inte kräva hur mycket som helst då jag har lånat in hundar för att kunna få ett komplett spann. Att kräva av hundar som inte tränas lika hårt som mina att springa lika fort som mina går inte utan vi får köra fyrspann på hobbynivå tills dess att jag har ett komplett spann att träna själv! Tack till er som ställt upp och lånat ut era hundar under året 🙂

Ja, ett helt okej tävlingsår får man väl säga! Alla har varit hyffsat skadefria, nåt skärsår här och där men annars ganska lugnt. Neo har visat att han haft ont i knäna en eller två gånger under hela året, annars helt opåverkad! Under hans första år hos mig, innan vi körde drag, så visade han ofta att han hade ont men ju mer musklad han blev desto mindre ont har han. Liam börjar bli lite stel i ryggen tack vare sträckningen han hade som valp så det blir nog ingen mer elitsatsning på honom. Han får naturligtvis träna och tävla men inte med fokus på cert eller SM-vinst. För min egna del så har min psoriasisartrit verkligen gjort sig påmind i år, periodvis har det varit riktigt bra och periodvis riktigt dåligt. Så länge jag tränar måttligt så mår jag super men man vinner inte genom att träna måttligt… En dag vet jag att jag måste lägga både cykel, jogging, skidor och kickbike bakom mig och istället köra större spann där min kropp inte behöver utstå så stor belastning som den gör nu, alternativt lägga av med draghundsporten. Men jag hoppas att den orkar med ett par år till, tills jag byggt mitt egna spann!

Förutom alla tävlingsresultat så har vi haft ett fantastiskt år tillsammans med Husse här i Dalarna! När jag var liten så hade vi en stuga som vi åkte till flera gånger per år så Dalarna har alltid legat mig varmt om hjärtat, så att få bo här känns som ett privilegium! Vi har flyttat från dalen upp till fjället där vi har helt fantastiska träningsmöjligheter. Vi bor i en liten by med härliga människor och en underbar natur där grabbarna kan härja som de vill. Dessutom får vi köra nästan överallt och det är aldrig några sura miner när vi tränar oavsett tid eller plats! Friheten här är oändlig.

Nästa år vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på… Eller jo, det vet jag väl 😉 Vi ska ju självklart fortsätta att köra drag! Förhoppningsvis kommer det hit en ny framtida draghundsstjärna, i teorin ser det jäkligt lovande ut men teorin och verkligheten överensstämmer inte alltid men men, den som lever får se! Finns tid och lust så blir det även mer rallylydnad och tävlingslydnad, det är ju det som är enklast att träna när man är själv. Om lusten infinner sig så kanske det blir lite bruks, men det tvivlar jag på 😉 Jakten med Neo då? Ja nåt jaktprov kommer han aldrig att få gå men det behövs inte, sitt jaktbehov får han tillgodosett regelbundet på fjället eller på fälten hemma.

Så nu önskar vi er en riktigt trevlig jul
och lycka till med era utmaningar för 2013!

DSC_00391

 

5 reaktioner på ”Året 2012”

  1. Bruks tar en jävla tid! Har själv grymma motivations dippar och i ärlighetens namn vet jag inte om jag kommer tillbaka. Draget tycker jag är grymt roligt! Eftersom jag har 2 marathon framför mig blir det mest focus på det. Är väldigt avis men unnar dig ett härligt 4 spann. Tankar att flytta uppåt landet finns och en dag kanske även jag bor där uppe. Jag bara älskar fjällen och till sommaren blir det 2 veckor i Åre 🙂 God jul på er och kör AC jag tror på dig och dina killar

  2. Wow, vilket år! Kämpa på så ses vi nästa år!
    Blir lite nyfiken på blivande stjärnan… Ser fram emot att läsa mer om det här!

Kommentarer är stängda.