Året 2013

Känns lite fel att skriva en årsresumé då draghundsåret börjar och slutar mitt i sommaren, inte nu 😀 Men men, en sammanfattning av året får det bli ändå.

Nordisk stil

Timpa imponerade och tog tre cert på tre tävlingar och blev då draghundschampion. Vi lyckades även skejta till oss en första placering på SM i linkörning samt på pulka lång, det sistnämnda var dock ganska så lätt i och med att vi var själva 😉

Vi for till Finland, förfrös höger öronsnibb men vad gör man inte för att tävla? Placerade oss som nr 4 i linkörning och tog 1:a platsen i pulka klass. Slutade som 5:a i sprinten efter två dagars intensivt tävlande.

Startade i pulka klass med Liam och linkörning med Neo, dessvärre utan cert men är nöjd med deras prestationer ändå.

Slädhundsstil


Tävlade inte så mycket släde, körde bara SM och en motionsklass på Nornäsdraget. På SM vann vi ganska så överlägset och Neo fick utmärkelse för att vara hunden som tagit flest antal steg på tävlingen. Han var även den minska hunden som ställde upp på SM.

Mitt SM-spann bestod av mina tre killar samt tiken Singha från Mora! Alla fyra jobbade bra och det udda spannet drog många blickar till sig under SM. Vi blev även intervjuade av SVT vilket sedan sändes över hela Sverige.

Barmark

Timmie har under året tävlat i cykelklassen samt gjort en start i kickbike vilket har gett honom ännu ett antal första placeringar. Startade Liam en gång i cykelklassen som även han tog en första placering.

Vi tog tillfället i akt och for ett par mil västerut för att tävla på NM där vi placerade oss som nr 15 av 20 i A-klassen, helt okej!

Årets näst bästa höjdpunkt var så klart vinsten i SM vilket blev Timmies 3:e SM-guld i barmarksdrag.Riesenklubben ställde upp med ett lag och vi slog de viktigaste konkurrenterna, beauceronklubben 😉

Det var även tack vare bl.a. SM-vinsten som vi senare blev uttagna till årets höjdpunkt, VM i barmarksdrag som ägde rum i Italien! Ett äventyr som jag aldrig kommer att glömma.

Hundsport i övrigt

Vi har ju faktiskt hunnit med lite annat än att bara tävla drag i olika former. Fick mitt vanliga 8 veckorssug på lydnad vilket resulterade i LP2 för Timmie och ett 1:a pris i lydnadsklass 1 och 2 för Neo.

Vi for till SM i Mantorp för att visa vilken bruksras som är bäst när det kommer till drag och fick köra storstilat in på travbanan under invigningen på Lottas grymma räcertrehjuling som hon snällt lånat ut!

Livet med hundar

Nikki ramlade in i flocken på ett bananskal och tog plats med buller och bång! Hon har utvecklats fint till både vardags och i träningen, dels som jakthund och dels som draghund. Roligare och energiskare hund får man leta efter! Hon ger mig många gråa hår men oändligt fler leenden.

Under vintern fick Timmie träffa sin flickvän Trixie och deras kärleksmöte resulterade 9 finska små jävlar som idag gör sitt yttersta för att terrorisera sina familjer.

En av Timmies döttrar, Aco, flyttade hem till Mora. Jag äger hennes livmoder medan resten av hunden ägs av Karin och Håkan, bra fördelning tycker jag!

Inte långt där efter for jag till Finland igen för att hämta hem Ebbe, den ökända valp grön som jag fastnade för när vi var över för att hämta Aco. En herre med en härlig attityd kryddad med en hel del nyfikenhet, lite styrsel på den där så kan det bli bra!

När Ebbe kom till oss innebar det inte bara glädje, anledningen till att han blev svensk beror på att min älskade Liam fick problem med ryggen. Idag går han inte på några mediciner längre utan äter enbart olika kosttillskott och motioneras för att förhoppningsvis hålla ett tag till.

Livet förutom hundar


Under 2013 har väl egentligen varit ganska så lugnt när det gäller livet förutom hundarna. Husse och jag började titta mer seriöst på hus i maj och i december hittade vi en fastighet som nu är våran! I april 2014 flyttar vi söderut till Molkom.

Min sjukdom går upp och ner, jag har haft stora problem med fotlederna men nu lagom till skejtsäsongen drar igång så har knäna istället börjat att krångla. Medicinerna hjälper ibland, ibland inte och det är något som jag håller på att lära mig att leva med. Jobbigast är inte smärtan utan ”nederlaget” när jag inte klarar något som tidigare inte var ett problem, öppna syltburkar är numera exempel på ett sånt.

2014

Så, vad väntar under 2014? Med tanke på vad som hände under 2013 så har jag ingen jäkla aning 😀 Allt eller inget kan tydligen hända och bara för att vi planerar något så är det inte säkert att det blir så, det har ju detta året visat.

Jag hoppas att Liam får fortsätta att vara smärtfri och resten av flocken ska hålla sig hela och friska! Mycket tid och pengar kommer att gå åt till vår gård då vi har en del som ska renoveras och byggas till, bl.a. ett hundhus.

När det gäller vovvarna så ska både Nikki och Ebbe röntgas och MH-beskrivas. Jag ska försöka få tummen ur och träna lite lydnad för att förhoppningsvis fixa BH-prov med både och sen även lydnadsprovet till draghundsmeriteringen. Timmie ska koras tillsammans med sina syskon, något som vi ser fram emot väldigt mycket!

4 reaktioner på ”Året 2013”

  1. ni är häftiga! 😀
    Kul att det blir Värmlänningar av er, stället ser supertrevligt ut för både två och fyrbenta 🙂

  2. Kul med en årsresumé! Det har varit roligt att följa er, dock lite farligt med alla valpbilder som gör att man själv blir väldigt valpsugen 😉
    Den näst sista bilden i inlägget är så himla fin!

Kommentarer är stängda.