Året 2014

Jaha, dags för årsresumé kanske?

2014 kan egentligen beskrivas med ett ord, trasigt. Herregud va mycket trasiga saker vi haft i år. Timmie bröt svansen i våras och fick amputera den, Ebbe fick i samma veva åka in för att skära bort en bit av trampdynan som han fått en redigt skärsår i och vi upptäckte att Liam har något problem med kissandet då han inte koncentrerar urinen som han ska. Våra bilar har varit inne X antal gånger på verkstad för lite allt möjligt som varit trasigt. Huset som vi köpte visade sig också vara trasigt med ett jättevattenskadat stall och ett vattenskadat tak, som dock visade sig inte alls vara så illa som vi trodde. Husse har också gått och blivit trasig vilket resulterade i en färd med ambulans in till akuten vilket, efter mycket om och men, fortfarande inte gett något svar på vad som egentligen är fel bara att ”något” är fel med ryggen. Han går fortfarande hemma och är sjukskriven med sjukgymnastik som enda åtgärd. Jag har också blivit mer trasig då mina leder blivit värre vilket gör att jag inte längre kan cykla eller åka längdskidor i en den mån jag skulle vilja och som skulle behövas för att konkurrera på hög nivå. Det fungerar helt enkelt inte att träna när man efter 15 minuter på cykel har så ont att foten domnat bort.

Timmie åkte på skada nr 2 i början av hösten då en muskelsträckning gjorde att vi fick ställa in ett par tävlingar och istället fokusera på rehab, ett val som kostade massor av viktig träningstid men huvudsaken var att Timmie blev bra igen. Och det blev han ju, två dagar innan SM fick vi klartecken att starta.

 

Men.

Förutom alla skador så har det varit ett helt okej år. Hundarna har utvecklats bra, i den mån man kan begära med skador och sjukdom, och vi har fått tävla en del. Året har dock inte varit ett år med fokus på något landslagsuppdrag eller liknande utan ett år där fokus har legat på att ge Ebbe och Nikki bra tävlingserfarenheter. Även om vi inte har tävlat så himla mycket så har det faktiskt gett lite resultat. Ebbe har tävlat ett par gånger i canicross och även lyckats släpa runt matte till en tredjeplats på Riesen-mästerskapet i Barmark. Team Spaniel har vunnit ett par tävlingar och slutade på en grym tredje placering på SM i 2R, inte illa för så små hundar! Timmie har knappt tävlat något alls och dessutom inte med helt bra resultat, eller jo det är bra men innan vi kom på vad som var fel på honom så gick han inte för fullt i selen som har brukade vilket gjorde att han visserligen vann tävlingen men inte på en bra tid som han brukar ha. Rehabben tog viktig tid och på SM hade vi inte så mycket att säga till om utan slutade på en silver-plats i cykelklassen. Är ändå riktigt nöjd med Timmie som trots dålig uppladdning presterar så bra han bara kan. Och det viktigaste, vi har haft jävligt roligt tillsammans i år igen!

Foto: Matilda Gabrielsson

 

 

Förutom hunderiet så har ju mycket hänt i vårt liv, vi har blivit husägare med allt vad det innebär. Vi har flyttat från mitt älskade fjäll till Värmland vilket inte bara varit en dans på rosor då jag saknat fjällmiljön väldigt mycket. Som tur är så har vi inte så långt dit upp och det finns dessutom bra träningsmöjligheter här hemma i Värmland som gör att jag inte saknar fjället fullt så mycket. Jag och Husse har haft mycket att göra på gården men har samtidigt haft sjukt roligt när vi grejat, även om vi kanske inte alltid varit helt överens.

 

Så, vad är då planen för året 2015?

Ja rent tävlingsmässigt så ska Dum och Dummare, dvs Timmie och Ebbe, tävla lite Sp2 (2-spann släde) och vi ska väl försöka oss på SM i 4-spann som äger rum i Ånnaboda. När det gäller barmarkssäsongen så blir det troligtvis ingen cykelklass alls utan nu när min trehjuling anlänt så kommer fokus ligga på att köra 4-spann, med vinst som mål naturligtvis 😉 Ser fram emot SM i Nybro där vi förhoppningsvis ska köra tillräckligt fort för att ta medalj!

För övrigt så kommer gårdens (o)djursbestånd att öka under året. Husse och jag är inte helt överens i vilken omfattning detta ska ske men jag jobbar för att vi iallefall kommer att ha en liten flock med getter här i sommar. Vi får väl se hur hårt Husse tänker försöka stå emot denna, enligt mig, ypperliga plan.
( Bilden är snodd från http://www.dvarggetter.n.nu )

Ni ser ju själva, hur kan man inte vilja ha ett litet gäng med såna?! Perfekt för att hålla våra hagar i bra skick 🙂 Under 2015 har vi en hel del husplaner men vi får väl se vilka vi ska ta först, förhoppningsvis ska min köksträdgård byggas och samtidigt ska vi dränera runt huset i förebyggande syfte, samt för att jag tycker det är jäkligt snyggt med en grusram runt hus. Vidare så grunnar jag på lite avelsplaner men det blir iallefall ingen valpkull under 2015 utan det blir under vintern/våren 2016 som vi eventuellt tar en kull på Aco. Har kollat på ett par hanar så jag har lite alternativ att välja mellan, känns lite roligt att jag efter ett jäkla letande faktiskt hittat tre hanar som jag tror stenhårt på! Anledningen till att kullen öht tas är för att jag själv kommer att behöva ett gäng med hundar, vidare ska iallefall en tik ut på foder, hanhundsägaren ska ha en valp så om det blir några till salu återstår att se!

 

Iallefall hoppas jag att vi ska slippa så mycket trasiga saker under 2015 som vi hade under 2014, det känns som om det räckte helt enkelt. I år ska vi satsa på att hålla oss själva, hundarna och prylarna hela samt att fortsätta ha kul!

4 reaktioner på ”Året 2014”

  1. Håller tummarna för att ni ska få ha ett skadefritt år! Vad spännande att tävla med spann på barmark, skulle jag aldrig våga 😀

  2. Kul att läsa, å hoppas 2015 blir mindre trasigt för er del. Det är kul att följa din blogg & bli inspirerad 🙂 ses på barmarkstävlingar framöver!

Kommentarer är stängda.