Årskrönika 2011

Fasiken alltså, tiden går alldeles för fort! Det är redan 2012 :O Vad hade vi då för mål under året 2011, hur gick det och vad hände mer?

 

Liams mål under 2011

 – fortsätta på den utvecklingslinjen som han är på inom draget. Det finns inget som han direkt behöver jobba extra mycket på utan det är bara att fortsätta framåt.
– fortsätta jaga framgångar inom draget, främst inom barmark.
– Pröva att tävla nordiskstil (skidor) samt slädhundstil
– Försöka oss på att fixa tjänstehundscertet så att vi kan få börja jobba på riktigt.

 

Vi kan ju börja med den sista, bevakningshundsutbildningen. Det var helt enkelt inte något för mig, jag har inte ro i kroppen att smyga fram i skogen eller sitta på ryggsäcken i flera timmar. Det är ju bara att kolla på den gren som jag gillar mest inom draget, sprint, så förstår man kanske varför bevakning inte passade oss. Men man kan ju inte veta förens man prövat och ja, nu har vi prövat och det var inte något för oss!

Draget då, ja det gick ju bättre! Liam har under året tagit följande i barmark:

1:a placering 1R (kickbike, 1 hund)
2:a placering 1R
1:a placering 2R (kickbike, 2 hundar)
2 x 1:a placering BW (BikeWomen)
SM-Guld BW (B+C klass, dvs en hastighetsklass högre än den han går i normalt!)

 

Någon tävling i nordisk stil blev det inte men en tävling med släde har vi hunnit med, SPHK’s vinterrace! Där körde Liam tillsammans med Neo i slädhundsklassen där 10 km kördes på 36:04! Vi hade dessutom bättre tid än ett par 4-spann!

 

 

Neos mål under 2011

– fortsätta utvecklas inom draget, bli en säkrare kommandoledare.
– utvecklas inom spanieljakten
– genomföra UHP
– debutera i barmarksdrag
– pröva på att tävla i slädstil
– försöka oss på ett vattenprov och Behörighetsprov till IPO

 

Neo har utvecklats himla fint i draget och har blivit både säkrare och snabbare! Vi har haft en incident på tävling varpå Neo blev väldigt berörd, efter ett par veckor med träning var han dock sitt vanliga jag igen men jag valde att stryka honom från SM. Vi har varit iväg på ipo-läger där han fått träna på nya figgar och vi har även varit på en helgkurs i jaktens ädla konst. Han har under året tagit följande meriter:

2 x 1:a placeringar BW
2:a placering BW
Godkänt Vattenprov
Godkänt Uthållighetsprov
Godkänt Behörighetsprov till IPO
Uppflyttad till lägre klass
2 x 1:a pris Rallylydnad nybörjarklass

 

Timmies mål under 2011

– Genomgå MH
– HD/AD röntgas
– Köras in i draget
– Ev debutera i barmarksdrag, linlöpning, under hösten.

 

Timmie, min lilla guldpojke, har utvecklats både mentalt och fysiskt åt precis det håll som jag vill ha honom! Jag är väldigt kritisk emot mina egna hundar och har hittills tackat blankt nej till att använda någon utav dem i avel, trots att de alla är bra hundar, förutom när det kommer till Timmie! Han har verkligen allt som jag tycker att en bra riesen ska ha, social å tillgänglig, sammarbetsvillig och allmänt lättjobbad oavsett gren, han har en lätt kropp som är gjord för att jobba, ett huvud som orkar jobba länge och ett glatt humör där han tar sig an alla utmaningar med glädje! Han bjuder upp till lek med främmande och reder upp sina rädslor snabbt för att sedan släppa det. Dessutom har han inga som helst problem med varken trampdynor, klor, hud, mage eller päls, något som många riesens har! Sen är han även charmig som få 😉 Under året har Timmie gjort följande:

Genomgått MH
Blivit friröntgad på både höfter och armbågar
Gjort ett godkänt Bh-prov
Blivit uppflyttad till lägre klass
4 x 1:a placeringar i CW (Canicross women)
SM-Guld CW

 

Mattes mål under 2011

– Få en bättre fysik
– Ta körkort för släden, dvs förbättra körtekniken
– Påbörja masterutbildningen

 

Bättre fysik måste jag ju ha fått eftersom jag faktiskt klarade av att köra flera hundar under samma tävling med bra resultat. Jag har blivit bättre på att köra släden så om det fanns något körkort för den så hade jag nog fått godkänt. Masterutbildningen påbörjades men jag hoppade av då jag insåg att det inte alls var vad jag hade tänkt mig! Det blev istället fristående kurser inom samma ämne men med en klarare inriktning mot klimat och energifrågor.

 

Sammantaget, behöver jag säga att jag är nöjd med mina grabbar? Och mig själv för den delen? 😀 Grabbarna har ju uppfyllt alla mina förväntningar och många utav våra framgångar under 2011 har bara varit bonusgrejer! Vi har även inspirerat andra till att både träna och tävla i drag och det står nu slädar hos flera riesenägare tack vare oss. Jag har även agerat slavdrivare åt Anna och Sillen vilket gjorde att de ställde upp på en tävling där de gjorde riktigt bra ifrån sig och jag var lika stolt som en fotbollsmorsa när Anna och Sillen sprang i mål i Filipstad! Under hösten 2012 går SM i Hällefors där både grabbarna skägg och sprallbrallan Silver kommer att starta 🙂

Under året har flocken utökats men då inte med en fyrbent herre utan med en två-bent som gästspelat sedan en tid tillbaka, ibland ser man inte skogen för alla träd 😉 För att få bättre träningsmöjligheter så tog vi i november vårt pick och pack å drog ca 25 mil norrut till Sälen där vi samtidigt blev sambo med ovanstående. Matte jobbar på skishop 3 dagar i veckan, husse kör skotersafari på heltid och grabbarna är ute på nya äventyr nästan dagligen – alla nöjda och glada! Varför drömma när man kan leva?

 

Nåväl, mål för 2012 då!

 

Liam

– Fortsatt karriär inom draget
– Pröva oss på att ta bra placeringar i hans nya klass 1R eller 2R
– 5-i-topp placering på SM, antingen i klass 1R eller 2R
– Få bra tider på slädtävlingar, 4-spann sprint

 

Neo

– Godkänd lägre klass spår
– hitta vår klass i barmarksdraget
– Få bra tider på slädtävlingar, 4-spann sprint
– debutera på tävlingsarenorna i wp

 

Timmie

– Fortsatt karriär i draget
– Debutera i BW med bra placeringar
– Försvara brorsan SM-Guld i BW
– Starta i BW grupp A och därmed tävla mot vorsteh, ”bara för att”
– Få bra tider på slädtävlingar, 4-spann sprint
– Debutera på tävlingsarenorna i wp
– Ställas ut och förhoppningsvis få en 2:a
– Testa på BSL eller lägre klass spår

 

Matte

– Göra klart skolan
– Fortsätta att slipa på formen
– Komma runt cykelvasan 2012 (!) Gud hjälpe mig..
– inte försöka ta allt på så blodigt allvar (yeah, right!!)
– Dänga husse i alla sorters spel, sporter och alla andra utmaningar! puss pårej hjärtat 😉