Att strecha eller inte strecha, det är frågan

Jag har varit på lite olika föreläsningar om massage, strech och friskvård för hundar under åren. Det har varit allt ifrån hundfysioterapeuter, friskvårdskonsulter och hundsjukgymnaster. Med min första cocker Hoover var vi hos en sjukgymnast för hund och Liam har varit hos en hundmassör titt som tätt i förebyggande syfte.

 

Vad jag kom å tänka på när vi i lördags lyssnade på en föreläsare är hur många olika bud man får! Enligt somliga ska man inte stretcha eftersom man gör mer skada än nytta, enligt somliga ska man absolut stretcha. Vissa säger 5 sekunder, andra säger 30. Vissa säger endast efter fysträning medan andra rekommenderar att man stretchar sin hund efter varje promenad. Det är väl egentligen inte så konstigt eftersom det verkar vara en djungel av utbildningar i ämnet, alla lär väl dessutom ut lite olika. Att man efter 3-4 dagars utbildning kan kalla sig hundmassör är ju lite skrämmande :O Jag har iallefall två hundmassörer i min närhet med vettig utbildning och erfarenhet, därför håller jag mig till vad de säger 🙂

 

Ger stretching någon effekt över huvudtaget? Jag har inte hittat någon vetenskaplig rapport som bevisar att det faktiskt ger nån effekt, många säger sig se positiva effekter från stretching med det är just vetenskapliga rapporter jag letar efter då dessa ändå har en viss högre trovärdighet än personligt tycke och smak. Däremot finns det rapporter som visar att det faktiskt inte ger någon effekt, spännande! Jag stretchar ju grabbarna skägg och kan väl varken säga bu eller bä. Jag gör det men om det gör någon skillnad vet jag inte och jag kommer fortsätta görat men visst är det lite intressant att det inte finns någon rapport som bevisar att det faktiskt ger effekt! Eller iallefall inte vad jag hittat, men nån läsare kanske har annan information? Dela gärna den isånafall 😀

2 reaktioner på ”Att strecha eller inte strecha, det är frågan”

  1. Om inte annat så är det ett bra sätt att upptäcka skador och kanske tidigare än vad du gjort annars.

  2. Intressant fråga. Det som säger mig att stretchning är bra är ju för att det är bra för oss människor.. Muskel som muskel tänker jag, oavsett vilket djur den sitter på. =D

    Sv: Anledningen till att jag tittar på andra foder är för att jag är lite inlärd att torrfoder är skit =) Och jag tycker att jag får lite vatten på min kvarn när jag ser högarna Sasha lämnar efter sig och hur maten sväller i skålen när man hällt vatten på det. Bukfylla deluxe 😉
    Jag vet att jag sett att någon av färskfoderproducenterna har ett frystorkat alternativ som man kanske skulle kunna ha med sig när man ska iväg på resor..

Kommentarer är stängda.