Att träna med ATV

Ibland höjs det lite röster om att det är förbjudet att träna hundar med ATV. Jag har fått höra det ett par gånger, har flera vänner som fått höra det och själv har jag fått höra att jag kommer att anmälas för det. Jag har alltid hävdat att det inte är förbjudet och att köra med ATV är troligtvis det säkraste sättet att träna spann.

20140627-200233.jpg
Det går inte att få stopp på ett spann med en trehjuling eller fyrhjuling, ibland kan man nita alla bromsar utan att det händer ett skit. På en ATV har man iallafall en större chans att få stopp på spannet utifallatt något skulle hända. Dessutom kan man transportera en hund på ATV om något skulle hända.

Så, för er som är osäkra på huruvida man får träna drag med ATV så finns det info på draghundsport.se så slipper ni tvivla 🙂

20140627-200538.jpg

Tränade en sväng igår kväll. Mötte upp Hasse och hans skägg för en stunds sandgropsträning. Alla mina var ute medan Trix fick sitta i bilen. Hon är inte van att fysträna på samma sätt som min flock och fick därför fysvila igår. Idag har hon åkt hem och jag tror att Ebbe kommer sakna henne väldigt mycket då de två har lekt i timtals varje dag 🙂 lite kul hur snabbt flocken accepterade henne och roligt att se hur hon fann sin plats i flocken. Hon testade Neos tålamod en gång, vilket resulterade i en kal fläck på huvudet. Sen var hon helt på det klara med att kampcockern inte var någon man kunde sätta sig på. Hon och Nikki har fått bo ihop på nätterna och medan jag varit på jobb vilket har gott utmärkt. Flickorna har kommit bra överens även om de inte lekt så mycket ihop då de har två helt olika leksätt.

I helgen blir det vila för flocken men nästa vecka är det fullt ös igen!

En reaktion på ”Att träna med ATV”

Kommentarer är stängda.