Välkommen till cirkus Lilla Liam

Att leva och träna 7 hundar tillsammans med en 1-åring.

 

06:10 – Moa vaknar
Dags att gå upp, ny blöja på kiddot, av med pyjamas och på med lite kläder på oss båda. Fyra av sju hundar ska tränas och ska därför vätskas upp lite. Korgen fylls med skålar, lite mat och FitDog Energy. Moa på höften, korgen i ena handen och ut till vovvarna. Vattna, rasta och morgonmysa. Sen in för diskning av skålar och dags för frukost för Moa och mig.

IMG_2642

07:40 – Dags att börja
Förbereder hundarnas efter-träningsmål vilket består av Vom og hundemat + FitDog Recovery medan Moa springer runt benen, försöker få Ebbe intresserad av en strumpa för att sedan försöka klättra in i tvättmaskinen. Byter om till träningskläder vilket med tanke på gårdagens häll-regn innebär regnkläder. Dags att klä på Moa, även hon blir täckt i ett regnställ.

 

08:00 – Utrustning
Knatar bort till garaget för att ta fram ATV’n, vilket tar lite tid när Moa hittar spännande pinnar, stenar och annat bös på vägen som naturligtvis måste undersökas. Ut med ATV’n i hagen och bort till stallet för att släppa ut alla hundarna, Moa hjälper till att öppna gårdarna och tjoar glatt på mentalpatienterna, öh, menar hundarna. Selar en hund medan en annan hånglar upp Moa så att hon faller baklänges, bara att gå dit och ställa upp henne igen. Selar nästa hund, Moa springer över gruset och faceplantar… Går bort och tröstar lite. Selar nästa hund medan Moa och Neo har dragkamp med den sista selen. In med de hundar som inte ska tränas, Loke vägrar komma och jag får jaga honom i trädgården och sedan bära in honom i boxen, allt medan Moa plockar av både Timmie och Ebbe sina halsband som Neo sticker iväg med.

 

08:30 – Snart så!
Okej, hundarna är selade, linorna är med, halsbanden på plats igen, ungen är fortfarande på bra humör och temperaturen är runt 10 grader – nu kör vi! In med hundarna i spannet, upp med Moa i Ergobaby-selen och upp på ATV’n, vilket i sig är en utmaning när man är klädd i regnställ, stövlar och 11 kg bäbis hängandes på sig. Starta iväg och piong! Ebbe rycker sönder fixlocken i sin nacklina. Nåväl, ingen idé att stanna för det än. Kör 1 km, stannar, tar fram en extra fixlock och löser problemet, hoppar upp på ATV’n för att starta och piong! Pistolhaken på Ebbes draglina går av. Herregud… Hittar en extra nacklina samt ett kortkoppel i packboxen på ATV’n och trixar ihop linorna så att det fungerar och kör vidare.

IMG_2652

09:00 – Hemma igen!
Förutom materialfelen så gick rundan bra, hundarna ser nöjda ut och Moa lika så. Kör ett par varv i hagen med hundarna lösa så att de får springa av sig lite. Selar av, plockar stenar ur Moas mun, fixar med linorna, plockar ur fler stenar ut Moas mun och hämtar hundarnas återhämtningsmat och plockar ett äpple till Moa så att hon har något att sysselsätta sig med. Fodrar, släpper ut resterande hundar, låter de härja lite och plockar upp Moa som återigen faceplantat då hon snubblat på stenplattorna utanför hundgårdarna, idag rullade hon iallefall inte ner i diket som är strax nedanför så tummen upp för det! Äpplet passade Freja på att sno.   IMG_2646 IMG_2651

09:30 – Avskrittning
Två hundar på löpbandet för att skritta av dem lite medan två hundar ligger och slappar på golvet. Eller ja, en utav dem hånglar med Moa, mysigt eftersom de ganska nyss ätit färskfoder…. Torkar bort köttrester ur Kiddots hår för att sedan leka lite tillsammans med ett par gamla rosetter och pokaler. Byte av hundar på bandet, två upp, två av. Moa hittar en vollyboll som hon rullar och kaoset är ett faktum. Två hundar återigen upp på löpbandet, två hundar liggandes inte fullt avslappnade på golvet, stirrandes på Moa och bollen, som överlevde attacken. Bollen alltså.

 

10:00 – Snart klara
Alla hundar avskrittade, rastade och har fått sitt återhämtningsmål. In i sina respektive boxar och dags att köra in ATV’n. Moa har snott nyckeln och tycker att vi ska gå i skogen istället, vägrar att gå åt mitt håll, bara att jaga efter och bära ungen som nu vrider sig likt en mask i mina armar. Hudinis rymningsförsök är inget mot vad en 1-åring i blöta regnkläder kan åstakomma. Får in ATV’n och spenderar ett par minuter med att jaga Moa, som fortfarande tycker att vi ska gå i skogen, fånga henne, vända henne åt rätt håll bara för att se henne göra en 180-gradare och springa mot skogen. Säger ”hej då Moa” och går mot huset, ungen stannar inte ens utan springer vidare mot skogen – vinkandes hej då. Tar till akut-inkallningen: Moa – NAPPFLASKA! Ungen stannar, vänder sig om och springer mot huset.

IMG_2645

 

10:30 – Knäckis och en kopp té.
Inne igen, av och hänga upp alla kläder. Fixar lite vällning till Moa och hon somnar direkt efter matintaget i sin säng. Dags för min belöning, knäckis och en kopp té i soffan till ljudet från braskaminen.

 

På torsdags kör vi samma cirkus igen om temperaturen tillåter 😀

FullSizeRender-3

En reaktion på ”Välkommen till cirkus Lilla Liam”

Kommentarer är stängda.