Avsaknaden av utställningsresultat

Igår var Timmie anmäld till en utställning och då kanske ni funderar på hur det gått? Ja, vi åkte inte ens dit så där har ni orsaken till att några resultat inte kommit in. Det beror dels på att det faktiskt var en bra bit att åka, närmare bestämt 20 mil enkel väg. Jag har inga problem att åka långt för att tävla (75 mil enkel väg Sälen – Hörby, 85 mil enkel väg Sälen – Vindelälvsstarten) så 20 mil kändes ”nära” men att åka 20 mil och ställa ut, i synnerhet utan någon chans till hyffsat resultat kändes inte så lockande.

För, lets face it. Rasen Riesenschnauzer är delad i utställning och bruks, så enkelt är det. Även om det inte borde vara så! Men tyvärr så är det få utställningschampions som går elit sök, rapport, skydd eller typ drag (sorry men spår kan även en tjock rottis fixa på elitnivå rent fysiskt). Det finns ett par dock ett par som både är brukschampion/dragchampion och utställningschampion och det är så himla kul! Om mina grabbar någonsin kommer dit är tveksamt. Bilderna talar väl för sig själv.

 

Timmie 21 månader, 69 cm hög, 34 kg lätt. Dåligt uppställd men ni ser ändå ”pälsmängd”, benstomme och avsaknaden av ”massa” (massa är tydligen inte muskler för då skulle mina grabbar vara utställningschampions för länge sedan, finns det någon definition för vad ”massa” är?)

 

Här är Helenes fina vovvar som tog hem både BIM och BIR igår på utställningen! Grattis!! Jag har träffat hundar från Helene tidigare och de är riktigt härliga och duktiga på att visa sig i ringen, vilket naturligtvis hjälps av att deras ägare är riktigt grym också 😉

Ni ser väl själva skillnaden mellan hennes härliga vovvar och mina vovvar! Då förstår ni att det känns rätt så meningslöst att ställa ut mina räcers.. tyvärr!

Men, det måste finnas domare som även uppskattar en annan typ av riesen. Jag vägrar att tro att man inte ska kunna kombinera en elitsatsning på drag eller bruks och utställning! För jag vägrar att göda upp mina hundar till 45 kg som många utav hanarna ligger på för då är det bara att glömma draghundscert och SM-medaljer. Att rasen är delad är helt jäkla förkastligt för en riesen ska dels ha arbetshjärnan och dels ha arbetskroppen, fattas något utav det så är det ingen riesen 🙁 Det finns ett par hundar av Timmie-typ som har fått nåt enstaka cert på utställning, det blir till att försöka ställa för dessa helt enkelt!

5 reaktioner på ”Avsaknaden av utställningsresultat”

  1. Jag gillar att titta på bägge sorterna men själv skulle jag heller se en hund som Timmie i mitt hem än de på den andra bilden, ärligt talat.

  2. Ja, det är lite ledsamt när den exteriöra biten inte speglar hur kroppen bör se ut för att lyckas med det arbete rasen är menad för. Jag kan bara tala för min egen ras….Jag skulle vilja se den utställningsaussien som rent fysiskt klarar av att valla kvicka får eller orkar hålla en flock sura kvigor i samlad trupp..Det är inte meningen att aussien ska ha benstomme som en Berner sennen än mindre ha päls som en Samojed. Det finns en anledning till att de ser ut som de gör, varför slutar man premiera ”arbetande kroppar” på utställning?! …Jag bara undrar. Tycker att alla RS på bilderna är fina men mitt hjärta klappar såklart extra för den slimmade nakenråttan 😉 ♥

  3. Rent spontant ser det ut som att pälsen är ganska stylad på utställningsvinnarna. Den kanske går att puffa till? Siberian är ju också en mer eller mindre delad ras. Men det finns domare som föredrar det ena och domare som föredrar det andra…

  4. Känns som att detta problem dyker upp i fler o fler raser. Jag har cocker som viserligen kommer från showlinjer men hon är slimad o ”sportklippt” så jag får ofta frågan om hon är en jaktcoker 🙂
    Håller med föregående skrivare att den extriöra biten både återspegla arbetet o när försvann det tänket?

Kommentarer är stängda.