Backintervaller

Då var vi tillbaka i Årjäng igen 🙂 startade dagen med en 40 minuters promenad i skogen med flocken + Milo. Efter frulle och lite vila for vi iväg igen för att köra backintervaller i slalombacken. Fick med mig AnnHelen samt Funny och Milo, och naturligtvis min flock minus Ebbe 🙂

20131202-143544.jpg

20131202-143605.jpg

20131202-143614.jpg

Nu sover alla vovvar gott!

20131202-154548.jpg

5 reaktioner på ”Backintervaller”

 1. Du verkar ha en så härlig flock! 😀
  Sen så tänkte jag fråga om du tycker att det är okej att ha jaktspaniels utan att hålla på med jakt? Alltså kan en jaktspaniel må bra och ha ett bra liv utan att få jaga?
  Det verkar vara väldigt trevliga och roliga hundar med fart i som säkert är roliga att träna agility, lydnad och andra hundsporter med. Nöjer de sig med att ha ett aktivt liv även om det inte innehåller just jakt?
  Både Neo och Nikki verkar vara så härliga hundar! 🙂
  Vad upplever du är den största skillnaden mellan Cocker och Springer i mentaliteten? 🙂

  1. Den stora skillnaden mellan mina är att Nikki är betydligt mer flamsig och ”virrig” än vad Neo är och så upplever jag springer vs cocker överlag, springern är lite flatt-varning. Jag upplever också att springern som mer intensiv i jakten och att de kan jaga överallt, oavsett om den finns viltvittring eller inte. Cockerspaniel är mer ”sniff-sniff, här finns inget vilt så varför ska jag jaga här?”

   Jag går inte på jaktprov med mina och jag fäller inte vilt för dem men måste det betyda att de inte jagar? 😉 Nikki söker efter vilt större delen av våra promenader, men förföljer inte och håller sig nära mig. Neo jagar inte alls i samma utsträckning som Nikki men kommer vi in i ett viltrikt område så går han in i jaktmönster direkt. Så ja, jag tycker att man kan ha jaktspaniel utan att jaga men, och det är ett stort men, alla individer klarar inte ett liv med andra aktiviteter utan de kräver att få jaga vilket man bör vara medveten om. Sen tycker jag att man bara ska avla på individer där det finns jaktprovsmeriter eller praktisk jakt hos individen själv eller deras helsyskon. Raserna är mångsysslare men det är ändå jaktaveln som fått dem dit och det bör fortsätta vara en jaktavlad ras.

   1. Jag förstår hur du tänker, och det låter vettigt!
    Vill bara understryka att min fråga inte på något sätt var menat som kritik till dig, utan snarare så att jag är nyfiken och intresserad av raserna – men inte av jakt. 😉
    Tack för en bra blogg, det är roligt och givande att få följa dig och din flock genom bloggen! 🙂

    1. Ingen fara, jag tog det inte som kritik 🙂 det är båda väldigt roliga raser att jobba med, även om man inte jagar med dem!

Kommentarer är stängda.