Barmarks-SM 2014 dag 1

Första dagen av två avklarad!

20141011-160909.jpg

4:e plats med Nikki och Neo med 13 sekunder upp till första platsen! De tre första ekipagen består av schäfer respektive Alaskan malamute, dvs kraftfulla hundar! Så spanielsarna har kämpat på bra 😀

Fick höra att några var förvånade över att jag blivit slagen av tre ekipage i klassen, funderar lite på om personerna i fråga är blinda 😉 jag kör med två hundar som väger 13 resp 14 kg, dvs 27 kg tillsammans. Det är mindre än vad en hund av två i övriga ekipage väger. De är 38 resp 43 cm höga, när mina har tagit tre galoppsprång så har övriga ekipage tagit ett 😉 Mina hundar är snabba men i alla backar som är i den här banan så finns det inte mycket tyngd i mina hundar som kan hjälpa mig utan jag måste springa en del! Är faktiskt förvånad över att jag bara är 13 sekunder efter 1:an, i synnerhet med tanke på att det ekipaget består av två schäfrar! 😀 är som sagt grymt nöjd över mina små hundar.

20141011-161657.jpg

2:a plats med Timmie efter grymt duktiga cyklisten Tina (hon som kom tvåa förra året i min klass). Hon ligger lite mer än 1 minut före mig så vi kan med säkerhet säga att hon har tagit guldet – stort Mega-grattis!! Grymt bra jobbat!

Timmie springer på bra men tvekade vid några tillfällen, vilket är som förväntat. Timmie skapar lätt minnesbilder så det kommer nog ta ett par tävlingar innan hittar tillbaka till sig själv igen och går för 100% istället för 90% som idag. Man såg på honom vid flera tillfällen att han vart osäker på hur fort han kunde springa men efter lite peppning så sprang han på igen.

Har känt igenom honom, klämt, bänt och sträckt utan några obehag så därför är jag övertygad om att det sitter i huvudet. Det här blir som sagt lite av en träning i att försöka få honom till att hitta tillbaka till formen så det blir bara att nöta på helt enkelt!

Imon blir det till att springa på ännu mer i spanielsarnas klass och med Timmie ska vi fortsätta att få bra, och snabba, upplevelser!

En reaktion på ”Barmarks-SM 2014 dag 1”

Kommentarer är stängda.