Barmarks-SM 2020 inställt

Med drygt två månader kvar till SM kom beskedet att årets Barmarks-SM ställs in :/ Ett inte helt oväntat beslut men ändå, vi var många som hoppades på att det skulle bli av. Visst är det fantastiskt att man anser att smittorisken är större vid ett utomhusarrangemang, dessutom är spritt över flera dagar, som bara drar några hundra personer än att gå inomhus på Ullared tillsammans med flera tusen människor! Otroligt.

För mig personligen så var det väl inte en jättestor tävlingsmässig besvikelse då jag insett att vi skulle kunna prestera på topp under SM som skulle gått i början av oktober, även om jag så klart sett fram emot att köra SM på hemmaplan! Jag var redan inställd på att höstens tävlingar bara kommer att ses som träning inför vinterns slädhundstävlingar. Vi har helt enkelt inte kunna tränat som vi bör för att prestera bra nu i höst. Sedan vi kört igång träningen så har vi bara haft en dragpass, och det var förra veckan, på grund av värme men framförallt luftfuktighet. Vi har visserligen tränat, och tränar fortfarande, 4-5 pass i veckan men det är då framförallt simning och dw som gäller då jag inte vill utsätta hundarna för risken som dragträning i hög värme och/eller hög luftfuktighet innebär.

Liam på SM i Hällefors, 2012

Trots att det kanske inte blir några tävlingar i höst så fortsätter vi att träna på medan vi håller tummarna för att vintersäsongen kommer att kunna genomföras någorlunda som vanligt. Då blir det förhoppningsvis ett par starter i slädhundsstil tillsammans med mina små superspaniels och skägget 🙂

SM 2020 – Slädhundsstil