Barmarks-SM i Timrå

 

Just nu sitter de flesta av mina vänner i bilarna på väg upp till SM i Timrå, eller så är de redan där. Vi är dock inte där utan är hemma i Värmland. Varför? Se bild nedan.

14566363_10154166563409139_8308048350584976695_o

Om lite drygt två månader så väntas handler nr 2 anlända till oss. Från början var tanken att tävla i höst men foglossningar som gör en vanlig skogspromenad till en bergsbestigning sätter dessvärre stopp för det. Att ställa sig på en trehjuling finns inte på kartan just nu. Så det är därför vi tagit det rätt så lugnt på träningsfronten det senaste jämfört med hur våran sommar och höst brukar se ut.

Med tanke på hur kylan uteblivit de senaste 4-6 veckorna så känns det ändå helt okej att inte tävla för nu har jag inte behövt känna mig stressad över att inte ha kunnat tränat. Samtidigt hade det varit skitkul att kört på det här SM:et då det är hela 6 stycken ekipage anmälda i 4R, varav två är icke-polarhundsspann! Det hade varit så kul att se hur mitt lilla 2,5-spann hade stått sig mot dem, men men. Det är inte så mycket att göra åt saken. Timmie blir 7 år nästa sommar och jag hoppas att han orkar hålla farten även nästa höst så att jag kan köra 4R även nästa säsong 🙂

 

Planen som vi kör efter är att satsa på vintern 2017 istället, därför har vi t.ex. inte kört så mycket fart-träning än utan mer satsat på att bygga styrka och komma upp i lite distanser. Målet för vintern är så klart SM i Sp2 och sen Vindelälvsdraget där vi blivit inbjudna till ett lag. Sen blir det även lite vanliga tävlingar och jag har någon liten tanke om att kanske köra släde på SM-veckan, när det ändå är ”nära”. Men då är det Sp4 och det brukar inte vara några B-spann med öht, så vi får helt enkelt se.

 

Så, i helgen blir vi alltså soffa-mushers och hejar på alla våra vänner som är där uppe! En extra spark i baken skickar vi till de skäggiga ekipagen som ska kämpa om medaljerna <3