Beslutsångest a la SM

Nu är det bara en dag kvar tills anmälan för årets Barmarks-SM går ut och jag har fortfarande inte bestämt vilka klasser jag ska köra :S  Timmie kommer att starta i canicross där vi för tillfället är tre anmälda, eftersom Timmie är för ung för att starta i någon annan klass så har han inget val än att släpa på matte 🙂 Det är förvisso väldigt synd eftersom han lätt skulle konkurrera ut allt motstånd i cykelklassen och jag skulle till och med våga säga att han skulle slå ett par A-hundar utan problem, snabb som han är.
När det kommer till Mr Skägg och långöra så har jag däremot ångest. Min tanke har hela året varit att köra Liam i cykelklassen och eventuellt ställa upp i kickbike enspann med Neo, bara för att. Men som det ser ut nu så är det bara jag anmäld i kickbike-enspann och i cykelklassen så är vi bara två! Dessutom är den andra tävlande i cykelklassen samma ekipage som på förra SM tog en liten tugga av Liam… Det, i kombination med att det måste vara minst tre startande i klassen för att den ska få SM-status, gör att jag funderar på att strunta i att ställa upp. Liam är duktig på att ignorera andra hundar men jag tror inte att han kommer att ta ett ev påhopp lika bra som han gjorde sist gång. Att göra tvärtom, att starta Liam i kickbike och Neo i cykel, hade varit ett alternativ men skulle Neo bli påhoppad under ett lopp så kan jag lägga ner draget med honom, han har inte det starka psyket som en riesen har och skulle ta väldigt illa vid sig om han blev påhoppad i arbetet. Dessutom kan en hund på 45 kg göra honom väldigt stor skada!

 

Alternativet skulle vara att helt enkelt köra tvåspann kickbike med Liam och Neo. Där är det sju eller åtta anmälda, vilket gör att klassen får SM-status, samt att jag känner till ett par av ekipagen. Det finns dock en hake, jag tycker inte alls att kickbike är lika roligt att köra som cykel… Dessutom funderar jag på om de verkligen har tillräckligt bra fysik för att kunna hävda sig. Å andra sidan så förlorar jag hellre mot bra motstånd än vinner en klass bara för att jag är själv ”/

 

Beslutångest delux..