Bilder från fjällturen

För ett och ett halvt år sedan såg det ut så här på fjället:

I måndags så det ut så här:

Turen på fjället tog som sagt 7 1/2 timme, vilket var ett par timmar längre än planerat. Men vad gör det när man är ledig hela dagen och inte har något annat på schemat? Anledningen till att det tog sån tid var att vi tog en ny väg tillbaka, igenom en ravin. Väldigt vacker och dramatiskt men det tog också sin lilla tid att hoppa från klippblock till klippblock i drygt 2 km. Men väl där så upplevde jag något fräckt, ett vattenfall! När vi hade gått, eller hoppat/klättrat ett tag så hörde jag ett muller som bara blev starkare och starkare, coolt – ett vattenfall tänkte jag! Vi kom närmare och närmare, och när mullret till slut var så högt och det lät som jag stod mitt i det så såg jag fortfarande inget vattenfall. Vattnets kraft ekade mellan klippväggarna och det lät precis som man stod mitt i det, vilket vi gjorde – fast uppe på det! Tusentals och åter tusentals av fallande klippblock har lagt sig uppe på varandra och bildat ett golv av block, och under dem, väg för vatten. Hur långt ner det var till fast mark från de klippblock vi gick på vill jag inte tänka på.

Väl vid bilen igen var det tre trötta och nöjda hundar som efter en hel dag med klövje badade en stund i Närsjön innan vi satte oss i bilen och körde de drygt 7 km hemåt 🙂 Fler bilder finns i galleriet!

7 reaktioner på ”Bilder från fjällturen”

 1. Gu vilka härliga bilder! Önskar man bott närmare fjället men man kan inte få allt 🙂

  Vintersäsongen är lite osäker ännu, har ju bara tre hundar som har åldern inne men går allting som planerat ska vi stå på startlinjen med ett 4-spann. Har ju aldrig startat på snö så det hade varit riktigt kul att komma igång nu. Har du kanske några tips? 🙂

 2. Härligt att promenera såå länge!! 🙂 *vill också*
  Sv: Haha, du är den första som lägger märke till våra kolmårdenbilder/ ceskoslovensky blandade bilder 😉

 3. Älskar bilden där Neo hoppar. Hoppas att vovvarna kan dra dig ur den ”mentala” svackan. De är bättre på det än någon människa. Även om du skulle träna mindre så tror jag att du skulle stå dig väldigt bra i konkurrensen. Nu lär du vara överlägsen ;). Det är fruktansvärt tufft när huvudet vill men inte kroppen.

 4. Underbara bilder! Längtar till fjällen…

  Sv: Tack för svar! Edvin bär ofta 4 kg i sina väskor när vi är ute, och så väger själva väskan en del. Känns som en lagom vikt just nu på ”vanliga” turer, sen anpassar jag vikten efter hur länge vi ska vara igång och beroende på terrängen.
  Det blev en grön (det kändes viktigt…) lina. Mycket nöjd efter ett pass men har å andra sidan inte så mycket att jämföra med. Beställde från http://www.hundspann-utrustning.com/. Extremt serviceminded! Svarar jättesnabbt på mail, tillverkade och skickade linan på studs och har sedan hört av sig och frågat om jag är nöjd.
  Nu ska det tränas!

Kommentarer är stängda.