Blåsigt!

20140223-195941.jpg
Liam ser fram emot dagens träning trots kraftig blåst och plusgrader. Men vill man så går det! 15 km avklarade där träden ibland attackerade oss genom att släppa stora snöbomber från sina grenar.

20140223-193844.jpg
Jag körde Liam och en arbetskamrat körde team spaniel. Det gick förvånansvärt bra med tanke på att vi körde klassiskt och att Lusen aldrig kört hund och dessutom inte har lärt sig skidtekniken än. Ja, jag har skrattat en del åt hans vurpor och prat idag 😀

20140223-194316.jpg
Team spaniel jobbade bra även om de trasslade in sig lite. Liam var på gubb-grinig-humör och drog bra men tyckte det var helt onödigt att lyssna på kommandon eller att flytta sig ur spåret när vi hade möten, varför flytta på sig när människorna flyttar på sig liksom?!? Jävla skithund. Han har verkligen humör och personlighet den hunden, på både gott och ont!

De sista 3-4 km var jävligt tunga då blivit varmare så både vi och hundarna fick jobba lite. Efteråt körde jag först Timmie 2,5 km, hade tänkt att köra 5:an men det var så jävla tungt så motivationen försvann. Istället så selade jag på Ebbe och körde han tillsammans med Timmie i 2,5 km. Hade lite olydnad på Ebbe men korrigerade honom med ett ”nej” och berömde när han gjorde rätt.

Jag tror nämligen på att hundar behöver veta när de gör rätt och fel samt att de inte dör av ett ”nej”. Jag skulle väl kanske inte korrigera med ord när jag börjar lära in ett beteende, innan hunden vet vad jag vill, men nu har Ebbe kört så pass mycket att han mycket väl förstår vad vi gör selen kommer på. När han sysslar med rena dumheter, som att bita Timmie i skägget eller tugga på nacklinan så behöver han få reda på att det inte är okej! Timmie säger nämligen inte till och det är som sagt ett helt oacceptabelt beteende enligt mig. Starten fick för övrigt väldigt bra! Filmade hela varvet men internetet håller på att balla ur här, troligtvis pga stormen, så den får jag lägga ut senare.

20140223-194953.jpg
Väl hemma somnade vi rätt så gött allihop efter mat och dusch 🙂