Blodigt mottagande

Det är få personer som Liam verkligen, verkligen gillar och i helgen var två utav dessa få personer här, mina bröder Alexander och Niclas. Liam blev riktigt glad över att se dem, så superglad att han viftade sönder svansen vilket resulterade i blodsplatter på golv, väggar, tak, dörrar och kläder..  Lilla Liam, alltid ska ha göra allt till 110%!

 


Niclas, Liam, Alexander och Neo. Självklart ska alla sitta i soffan!

 


Liam tigger ”lite lätt”

 

 

Vi hade tur och missade regnet när vi tog en promenad ner till sjön där vi käkade nybakade syltkakor! Känns som om de här syltkakorna kommer att bli mitt nya beroende, enkla att göra och sååå goda!

 

 


Neos favoritsysselsättning inne, ligga i smutstvättpåsen och slänga runt lakan

 

 

Innan brödernas ankomst igår så blev det en tur till Hagfors för räddningsträning i det absolut sämsta vädret som Sverige kan erbjuda: +1 grader kallt, regnigt och blåsigt – fy fan! Som tur var så var vi inomhus så att man iallefall inte blev så blöt men kallt som satan var det fortfarande. Inomhussök är nog Liams svaghet i räddningen och något som vi behöver träna på. Träningen gick bra och jag fick bara ett  ”det-är-någon-här-nånstans-i-den-här-över-1000kvm-stora-byggnaden-men-jag-vet-inte-vart”-skall  vilket är en jäkla förbättring om man jämnför hur det brukade vara.

 

Så det går ju framåt även om jag själv står och funderar på vad som är bäst, att backa i träningen och alltid ha figgar som han kan få fysisk kontakt med eller köra lite kluriga och därmed får han mer erfarenhet så att han kanske lär sig? När han tomskällde på gårdagens träning så var det visserligen rätt, för han hade vittring och att vittringen från figgen landar på andra sidan huset är inget ovanligt inomhus, men han måset komma närmare vittringskällan å inte skälla 20 m därifrån så frågan är vad han lär sig mest, bäst och snabbast på; att backa eller att få mer erfarenhet? Kanske en kombination?

 

Neo fick ingen sökträning då jag hade en tid att passa men han gick inte lottlös ifrån träningen utan han fick leka med både människor och hundar!


Som brukshund har man ett par förmåner, bland annat lyxen att sova i mattes säng!