Blodsugande små kryp

Sen vi flyttade till Sälen har mina hundar inte behövt att ha något fästningskydd, här finns nämligen inga! 😀 men till våren flyttar vi hem till Karlstad igen och när jag igår fick ett mejl från ett företag som tillverkar vaccin mot borrelia till hundar så slog det mig att jag måste ta tag i det problemet igen.

Så kallade spot-on lösningar är inget för oss då hundarna badar ofta. Jag är heller inget fan av gifthalsbanden även om jag använt dem tidigare med mycket gott resultat. Så nu funderar jag på hur jag ska kunna mörda dessa otäcka små djur på det mest skonsamma sätt för mina hundar!

Vad använder ni? Har ni tips på hemmagjorda sprayer eller annat som fungerar så säg gärna till! Att sitta och plocka fästningar för hand på fem hundar efter varje utevistelse är inte aktuellt 😉

7 reaktioner på ”Blodsugande små kryp”

 1. Jag har inte använt nått annat än en spray som jag använt när jag vetat att jag skulle iväg. En spray med 1 liter vatten kokas upp, en burk rosmarin och lite pressad citron. Samt borstar noga, vilken funkar när man har EN hund 😉 men ska ta vaccinet troligtvis!

 2. Jag har använt petwise fästinghalsband i två somrar nu. Det har fungerat utmärkt, vi har också sålt det i våran butik i två års tid, de enda som varit missnöjda har ”fått fästingar ändå” men INGEN har fått någon hemsk biverkning av dom. Det tycker jag känns tryggt!
  http://www.koab.se/nyhet.htm
  Har testat liknande halsband när petwise-halsbanden har gått ut men de har inte alls fungerat lika bra.

 3. Jag använder mig av tjärsalva köpt från: http://www.skogsraets.se/tjara.html
  Är super nöjd och båda mina har inte haft några fästingar med detta på, kan då meddela att vi tillbringar mycket tid i skogen sommartid och i högs gräset. De badar och leker med andra hundar utan problem. Tjäran luktar i drygt en dag. Sedan inget mer och för mina håller det i 4-6veckor innan man behöver smörja på nytt.
  Jag är super nöjd med mitt fästingmedel och kommer inte byta 😉

 4. Svar: Över allt på hunden, men har mer på ben, mage hals, nacke(de mer utsatta ställena) och sedan drar jag bara lite lätt över ryggen och huvudet(inte i själva ansiktet) med den som blir kvar på fingrarna/händerna. 🙂

Kommentarer är stängda.