Brudarna levererar!!

Efter att grabbarna fått sig ett lättare dw -pass där jag sprang bredvid dem var det dags för Nikki att få dragträna lite. Hon har fått träna starter sen hon var liten och dragit kortare sträckor (20-60 m) sedan drygt två månader tillbaka men idag var planen att köra en lite längre sträcka, och så blev det!

Vi började vid starten av MTB-spåren och där var det fullt med folk, cyklar, bilar och nån hund. Selade på och började bara promenera med henne och hon visste direkt vad som förväntades av henne. Hon brydde sig inte det minsta om surret omkring henne utan la sig i selen och sprang på som en liten tok ut på spåret och in igenom skogen 😀 vi körde ca 400 m, sen ett kort stopp för att bada i ån och sen fortsatte vi 400 m till! Hela tiden hade hon sträckt lina och sprang i galopp, vilket jag naturligtvis uppmuntrade och berömde!

20130804-170436.jpg

Sjukt nöjd med Lill-fisen! Sjukt nöjd!! Hon sprang utan någon hare eller extern belöning längs en slinga som hon aldrig brukar vara med på (springer man samma slinga så kan det bli att de springer bara för att de vet att man tex är på väg hem). Hon är ännu bara 6 månader och mycket kan hända men dem känns så kul att mitt träningstänk att lära hunden att inte jaga efter nån eller till något utan att lära hunden beteendet att dra fungerar! Ja, det tar tid, lång tid men jag tycker att det helt klart är värt det!!

20130804-171136.jpgNikkis favoritplats nu i värmen 🙂

De andra brudarna som presterat idag är våra bruna vänner Ruth och Aristo som idag blev uppflyttade till elitklass spår! Aristo är nåt halvår-år yngre än Timmie och redan längst upp i klassen, fantastisk! Grattis!!

20130804-171404.jpg

En reaktion på ”Brudarna levererar!!”

  1. Det här med ditt träningstänk om att lära hunden beteendet att dra fungerar lät intressant. Har du skrivit mer om det någonstans?
    Vi har väldigt mycket det att dom drar den sträcka dom är vana vid, där har dom förstått att dom ska dra, men på nya vägar blir dom osäkra och verkar övertygade om att husse är helt vilse.. Med lite uppmuntran och försäkran om att vi verkligen är på rätt väg brukar det gå framåt, men i ett långsamt och förvirrat tempo 🙂

Kommentarer är stängda.