Brukscockern Neo

Neo har fått bekänna färg denna helgen! Först BH-prov och UHP igår på dagen, sen en helkväll med träning och nu idag, appelltävling på klubben 😀 Härligt med vältränade grabbar, i både knopp och kropp, som orkar hänga med på allt!

Eftersom Neo inte är helt överens med mig om hur en fastrulle ska hanteras så blev det spår som han fick tävla i, spår som gjordes i stormvindar för fy fan vad det blåste! Det brydde sig dock inte Neo nämnvärt om som spårade på och fick 9-9 av domarna som var imponerade över den lilla bruna.

Väl på klubben för lydnad så gjorde han en bra budföring, mycket bättre än vad han nånsin gjort på träning! Platsen gick fint, alla hundarna låg :O Själva lydnadsprogrammet gick bra, visst har vi en massa missar men han hade superhärlig attityd igenom hela programmet! Igår segade han ju efter ett tag men inte idag, då var han sitt vanliga propellersvans från början till slut. Dock så hade jag fått för mig att apporteringen var sist, efter hoppet. Så var det dock inte utan efter apportering kommer ju hoppet, och vad tror ni händer när tävlingsledaren tar tillbaka apporten? Jo min apportkåta jakthund fokuserar fullt och helt på apporten. Hopp? Sa du hopp? Nej, du sa ahopport! Vips så var min hund påväg emot apporterna och därmed fick vi en fet nolla  –  suck!

Hade ingen aning om hur vi låg till i poäng så jag var helt övertygad om att det hade skitit sig totalt. Hoppet är ändå värt 40 poäng! Satte mig på gräsmattan och anmälde mig till en annan appell via ifånen för det var ju kört här ändå. Vilken tur att jag suger på matematik! Vi hade visst tillräckligt med poäng för uppflyttning ur appellen, inte mycket men dock över 224, nämligen 232, och en andra placering! Är skitnöjd med tanke på hur lite lydnad vi faktiskt tränar, pinsamt! För att bli duktigt så bör man ju träna betydligt mer regelbundet än vad vi gör, får försöka ändra på det från och med nu!

Poäng:
Linförighet: 8-9
Framförgående: 5-5
Platsläggande: 8,5-8,5
Inkallning: 7,5-8
Apportering: 7-6,5
Hopp: 0-0
Platsliggning: 10-9

Budföring: 9-9
Spår: 9-9

Grattis till Anna och Igloo som blev uppflyttade och Sanna med Misty som gjorde ett skitsnyggt program men då även Misty lider av nån besatthet till apporter så missade de uppflyttningen med några ynka poäng. Been there, done that! Sanna, rödnäsan gick så otroligt bra och jag är så stolt över er två som kommit så långt! Jag vet ju  hur det såg ut för två år sedan 😉 Nästa gång tar ni det med bravur <3

Vilken helg! Godkänt BH, godkänt UHP, uppflyttad ur appellen plus att matte vann ett koppel ifrån MACH på facebook! Man kanske rent av skulle köpa sig en trisslott? 😀 Nu ska jag kurera min hals och främst stämband som havirerat totalt pga förkylning, och för mycket snack.. Har inte tid att vara sjuk!

Fotona i inlägget är tagna av vår duktiga klubb-paparazi, Anna Svensson på www.silver-bullet.se! Fler finns i galleriet!

12 reaktioner på ”Brukscockern Neo”

 1. Vad coolt att han blev godkänd! Vill prova med Qilaq, tror inte att det är allt för vanligt med Malamuter på sånt.. haha!

 2. Jacktcockern är SÖT! Kunde dock inte låta bli att berätta om fasanincidenten för domarna 😉
  Himla bra jobbat o grattis igen!

  1. svar: Neo kommer bli ökänd som fasanmördaren bland både jakt och bruksfolket snart 😀

 3. Jättekul!! Jag ser fram emot att få träffa den lilla räkan snart, för han kommer väl?!?

 4. GRATTIS! 😀 Han är så sablans duktig den där Neo (Ja, inte bara han men ändå). Han är en enorm talang i en liten kropp ju. 😀 GRATTIS igen!

  Sv; Jo, förhoppningsvis löser det sig mellan kissen och Joppe, så jäkla trög tycker jag inte att Joppe ska vara på att fatta, men man vet ju aldrig. o.O

 5. Nu har jag nog sagt grattis på typ femton ställen MEN det är ni värda!! Grymma grymma Neo och grymma Sanna & Misty. Surt att vara så nära..nästa gång spikar dom!! Kram på er!

Kommentarer är stängda.