Buttra hundar

Från en snövärld till en annan, efter 2 veckor på vift så är vi hemma igen! Hemma i ett Värmland som är fullt av snö!! 😀 Det innebär dock att våra promenadstigar inte blivit upptrampade och är tunga att gå, dagens runda som normalt tar 40-45 minuter tog över en timme att gå, och då var jag genomsvett när jag kom hem igen.

 

10268591_10152770728284139_1386363288989158646_n
Tim och Ebbe vilade igår medan Liam, Nikki och Neo fick dra släden och samtidigt spåra 🙂 6 km i bitvis mycket lössnö och bitvis plogad väg, intervallträning alltså! Idag fick Liam vila medan Tim och Ebbe fick jobba lite igen på samma sträcka som lilla spannet körde igår.

 

Liam har idag fått paket, från Doggo.se! Paketet innehöll en liten ask med en salva som ska vara bra för torra armbågar. Trots att hundarna har mjuka bäddar att ligga i så har både Liam och Neo torra fläckar vid armbågarna, något som vi ska testa att bli av med genom den här salvan. Salvan är helt naturlig utan konstgjorda ämnen vilket alltid känns skönt! Försökte ta ett ”före-kort” på deras fläckar men det vart inte bra så jag får helt enkelt beskriva den eventuella förändringen i text. Jag ska faktiskt även testa den själva då jag har psoriasis, så en armbåge ska smörjas och en ska inte smörjas utan användas som kontroll-armbåge! Om ni vill veta mer om produkten så klicka här!

1904015_746656728763246_3833357325947081192_n

Liam har tidigare testat en produkt från Doggo.se, nämligen rent nyponpulver! Nu är burken nästan helt slut och även om jag skrivit lite om det tidigare så kan det vara bra att göra en liten sammanfattning nu när vi testat klart. Det handlar alltså om Nyponpulver som vi testat för att se om det kan göra gamle gubben mindre stel och lite piggare. Liam har spondylos i nästan hela ryggen och i ena bogen vilket gör att han är stel och har ont ibland, han har tidigare gått på rimadyl i perioder när han tagit ut sig för mycket och fått ont. Det har inte bara handlat om träning utan även om vanliga skogspromenader.

Han har tidigare fått MSM och Glukosamin vilket jag tycker har hjälpt bra men sen vi kompletterade med nyponpulver så har han blivit ännu bättre och vi har kunnat dra ner på rimadylen ordentligt! Sen vi kombinerade de tre preparaten har han faktisk bara fått rimadyl en enda gång, vilket känns väldigt bra! Rimadyl har bland annat lever och njurskador vid långvarig användning och då Liam redan har lite problem med att koncentrera urinen (vilket visserligen inte sitter i själva njuren utan är en hormonrubbning) så vill jag helst inte ge något som kan göra att han får ännu mer problem med kisseriet. Att vi nu har kunnat dra ner drastiskt på medicinen och istället ge honom nypon känns väldigt bra för även om vi har våra duster, Liam och Jag, så vill jag ändå ha honom kvar ett bra tag till!

 

Vet för övrigt inte riktigt vad det är med skäggen idag men de ser lite små sura ut på varje kort jag tar på dem. Undra om de tröttat på att vara linslusar?