Bye bye 2009!

Då var den sista dagen på 2009 här, lagom kallt och lite utav den blåa himlen visade sig innan mörkret hann falla 🙂 För att få trötta hundar till ikväll så blev det en långpromenad med lite uppletande för vovvarna och så klart en del bus! Neo fick en ny beundrare men tyvärr är kärleken inte besvarad och som tur är så är Neo ingen bråkstake utan låter mer än gärna matte ta hand om friaren 😉

 

 

Liam tar däremot ingen skit men han är aldrig ute efter att starta bråk eller att ens leka med hanar (det gör man ju med tikar!! 😉 ) och nio gånger av tio så ställer sig yngre hanar under honom i rangen medan han nästan alltid lägger sig för äldre – måste försöka få Liam och Jazzi på film för där ser man så tydligt hur Liam fjäskar för Jazzi! Men när andra hundar inte lyssnar på hans signaler där han tydligt visar att han inte vill ha något med dem att göra eller ha något bråk, och när han dessutom ser till att hålla sig på avstånd ifrån dem, och de ändå går på honom så säger han till slut ifrån.

 

Vad som är riktigt tråkigt med detta är att det är Liam som klassas som den aggressiva hunden trots att det är han som hela tiden försöker undvika bråk. Att Liam till slut säger ifrån efter att han gång på gång talat om för den andra hunden att hålla avstånd är inte så konstigt men för mig det är fortfarande ett oacceptabelt beteende. Tyvärr hinner jag inte alltid fram i tid eller läsa situationen tillräckligt snabbt för att få bort den andra hunden men för mig är det självklart att Liam inte ska behöva ta den fajten utan att jag som flockledare ska se till att inget hotar flocken. Lika så ser jag till att mina hundar lyssnar på mig och andra hundars signaler, gör de inte det så får mina hundar helt enkelt inte vara med längre och de kopplas upp.

 

 

Jag är ju faktiskt ansvarig för hur mina hundar beter sig och att springa omkring å mucka med andra hundar är enligt mig ett helt oacceptabelt beteende. Om Liam eller Neo skulle komma på tanken att pyssla med något sånt kommer de att ångra den tanken illa kvickt! Min filosofi är inte att grabbarna ska älska andra hundar utan de ska agera precis som de gjorde idag, acceptera att vi har okända hundar med oss på promenad utan att mucka eller bete sig illa! Duktiga grabbar! 🙂

 

 Fotot taget av Sanna, som nu börjat få haj på hur man fotar svarta hundar 😉

 

Nog om det! Ikväll blir det middag och allmänt frosseri hemma hos Sanna, inget komplicerat för imon blir det sökträning, lika så sök på lördag och på söndag är det dags för räddningsträning! Har sett att nästan alla de bloggar som jag besöker har skrivit en summering av året och mål för nästkommande så nästa inlägg, dvs under 2010, får bli en års-rapport!

3 reaktioner på ”Bye bye 2009!”

  1. De känns som Elton skulle behöva möta en hund som kan säga ifrån på skarpen, blir galen på att han alltid ska fjäska så himla mkt. Han ger sig aldrig heller! Känns som någon som Liam skulle kunna göra det?!

Kommentarer är stängda.