Cirkus i spåret och lydnad i söket

Igår hade iallefall Neo vilodag, Liam hade tid hos hundsimmet där han spenderade en stund i poolen (där han lyckades få in två och en halv dummie i munnen medan han simmade!!) men annars blev det bara tre korta promenader under hela dagen.

 

Idag var vi dock fit for fight igen och började morgonen kl 9 och en promenad samt biltur senare var vi ute i Forshaga för lite längdskidor. Väl där är det lite av en cirkus då det var en grupp från Hundsportsgymnasiet där och tränade, problemet var väl att knappast någon kunde åka skidor 😉 En snabb uppvärmning (hade gått ordentligt innan vi åkte iväg och därmed var musklerna redan varma och behövdes bara väckas upp igen) och sedan på med skidorna, fick hjälp av en okänd kvinna som ledde Liam igenom massan av ungdomar och hundar så att vi kunde starta före dom. Sen hade vi 9 km av enbart omkörningar 😀 Perfekt träning!! Tydligen var det löptikar med å drog men det bekom inte Liam, inte heller de mallehanar som blåste upp sig fick honom att fundera på något annat än arbete, duktiga skägget! Nån spaniel stod dock lite för nära när vi passerade och han var tvungen att hälsa på den söta tiken, lika så när en tjej inte hörde att vi kom och steg rakt i vår väg så att vi trasslade in oss, men ingen skada skedd för efter en skarp namnsägning samt urtrassling så var arbetet i full gång igen.

 

Neo fick följa med på sista varvet (alltså 3 km) och springa bredvid Liam,  jäklar va han tyckte det var kul! Fullt ös medvetslös och sista biten var han faktiskt till och med rätt fokuserad, dvs han försökte inte kampa med Liams sele 😉 Bra Långörat! Hans egna sele verkade sitta jättebra så där sparade vi in dryga 300 kr när jag sydde om den gamla istället för att köpa en ny, duktigt studenttänk! Dumpade av skidorna i Kil där Tibos ska fixa till dem, undra om han även har något att fixa till min skidteknik med?

 

 

Dagen har avslutats med ett kort kvällspass på räddningstjänstens övningsområde. Liam fick börja med att träna ”ut” och inkallning från ”sök”kommandot medan figgarna las ut, lydnad i söket är nog det vi egentligen skulle behöva öva mest på för söka kan han.. två vindmarkeringar i koppel samt två figgar som låg rätt nära varandra blev det och en del inkallningar samt godis när han lyssnade bra. Avslutade med en flyende figg som inte fick sökas upp förens han gått lagret runt i hantering, efter pip, pip, sprattel, sprattel så insåg Mr Skägg att det fick man inget för och hängde likt en säck potatis och såg allmänt bedrövad ut. När det magiska ordet sedan sas blev det en jäkla fart på honom!

 

Neo fick bara vara vallningshund tillsammans med tre andra tokar, skulle ju kunna skriva att jag tror att han var nöjd så men det vet jag att han inte är, cockerrockern har fattat grejen och att söka efter människor är riktigt roligt men man kan inte få allt jämt 😉