Cykel, cykel, cykel.

Dagen kan sammanfattas med ett ord: cykel.

Började dagen med att cykla (5 km) till jobbet. Väl där insåg jag att jag hade fått ett cykelpass och spenderar 4 timmar med att cykla runt i molkom till olika vårdtagare. Efter avslutat pass cyklade (5 km) jag hem igen.

Packade in hundarna + cykel och for iväg. Cyklade drygt 11 km med hela flocken lösa förutom Liam som springer kopplad bredvid cykeln, annars stannar han och pissar heeeela tiden. Under de 11 km blev det två badstopp och ett par vattenpauser och vi höll en snitthastighet på ca 12 km/h, så det gick inte fort även om det var en ”längre” distans som dessutom var väldigt flack.

20140602-232113.jpg

20140602-232135.jpg

20140602-232126.jpg

Efter nedvarvning åkte vi vidare till Filipstad för att hämta hundfoder och innan vi åkte hem körde jag SM-banan (5 km) från 2013 utan hund. Kändes, av någon underlig anledning, betydligt jobbigare utan hund! 😉

Under rundan med hundarna ringde jobbet och undrade om jag kunde jobba kvällen, vilket jag tyckte var helt okej. Det innebar, mer cykling 😀 10 km fram å tillbaka.. Så idag har jag cyklat drygt 40 km. Känns gött faktiskt men det är, helt ärligt, bara de kilometrarna med hundarna som jag tycker är roliga! Cykla till jobbet gör jag bara för att få vardagsmotion samtidigt som jag spar min bil. Att cykla utan hund är bara ett nödvändigt ont som måste göras om jag vill få några bra placeringar på tävlingar.

20140602-232928.jpg

20140602-232936.jpg
Min härliga flock! (Eller ja, minus husse då). Hur underbara som helst även om de ibland ger mig många gråa hår!

3 reaktioner på ”Cykel, cykel, cykel.”

  1. Oj! Det var onekligen en hel del cykling!! Att du orkar :O Men så presterar du ju på topp 🙂
    Vill själv börja cykla till jobbet, men har tyvärr krashat min cykel så framhjulet är pajj. Har lånat brorsans hjul men nu togs det ifrån min cykel då dom skulle sälja hans… Tycker annars cykling är ett grymt bra kompliment till löpträningen, o dessutom sparar man ju på bensin 😉

    En liten fråga: När Nikki var liten valp, hur länge väntade du med att gå t.ex. längre sträckor ? O gick du då med henne i koppel eller gick hon lös? Jag o Zorro brukar gå en 3 km på morgonen men jag vill inte ha med Eddie än då jag inte vill anstränga honom fysiskt eftersom han bara är dryga 5 månader (4 mån o 3 veckor) .

    1. Nikki har alltid gått lös, jag har fått för mig att det är positivt för deras utveckling då de lär känna sin kropp 🙂 hon har varit med på vanliga promenader sen dess att hon kom som 8-veckors valp men jag bar henne i ryggsäck tills hon var 5-6 månader, hon fick gå lös i 15-20 minuter och sen åka ryggsäck lika länge. När hon var lös gick vi i lugnt tempo och när hon åkte ryggsäck fick jag träning 😉

Kommentarer är stängda.