Då var vi på plats!

Efter nästan 75 mil så är vi nu framme, eller ja, typ. Vi har varit i Norråker och veterinärbesiktat, vilket gick alldeles utmärkt! Veterinären vart lite förvånad när det hoppade ur en riesen och inte en polarhund eller vorsteh/vorstehmix ur bilen, rasen är ju verkligen inte helt vanlig på just den här typen av draghundstävlingar. Killarna skötte sig som vanligt utmärkt och sålde in rasen till både veterinär och veterinärassistenter.

22521_769372689824983_4749274232891166414_nIkväll är det invigning samt förarmöte och imon drar tävlingarna igång! Vi startar sist i vår grupp och går ut kl 12:12. Eftersom vi, föga förvånande, är enda B-ekipage i klassen så tävlar vi i grupp C dvs med siberian huskys. Vi är inte bara enda B-ekipage i 2-spannsklassen utan faktiskt enda B-ekipage på hela tävlingen, lite tråkigt men men. För er som vill veta mer om tävlingen, kolla in på deras facebooksida eller på Beavertraptrail.com för mer info!

 

Just nu är vi på vandrarhemmet som ligger lite drygt 20 minuter från Norråker. Det första som möter mig när jag stiger ur bilen är en superglad Breton-tik som nästan slog knut på sig själv i sin iver att hälsa, så söt! Vårt krypin för dessa dagar är Kyrktåsjö-vandrarhem och ni som brukar bo på vandrarhem vet att det kan vara lite så och så med standarden, i synnerhet om man kommer med hund då man brukar få de sämsta rummen. Men inte här! Jag och hundarna bor i en liten lägenhet med egen ingång på gaveln av huset som har riktigt gamla anor, kan rekommenderas!

 

Nu ska vi slappa lite innan det är dags att gå en liten skogspromenad och kolla in omgivningarna 🙂