Dag 2 – Presentation om hundarna

Liam

Liam är en riesenschnauzer herre som fyller hela 5 år i mitten av februari. Han är min första riesenschnauzer och han har varit min försökskanin och partner-in-crime i ungefär allt. Jag skulle ha en brukshund och träffade en riesenschnauzer vid namn Lyra, sen var det klart. En dag låg det ett 4 månaders monster i lägenheten hemma. Vi har prövat typ alla hundsporter förutom vallning och jakt och även om vi inte har gjort några större prestationen i de flesta sporter så har vi iallefall testat! Liam kan bäst beskrivas som en bortskämd snorunge som har sin matte lindad runt sitt lill-klo, han kan vara en riktig pain in the ass som driver mig till vansinne men när han kommer med sitt stora buffelhuvud och tittar på mig under sin lugg så är han förlåten! Liam är en herre med mycket energi och är stundvis mer i luften än på marken. Han engagerar sig alltid till 100% i allt och är en jävligt rolig hund att jobba med!

 

Liam är korad, har meriter i weight pull, rallylydnad, gått räddningshundsutbildning och gått bevakningshundsutbildning men vår paradgren är drag och då främst barmarksdrag där han stoltserar med flertalet första placeringar i såväl cykel, kickbike enspann och kickbike tvåspann samt ett SM-brons och ett SM-guld.

 

Neo

Neo är en jaktcocker som fyller 3 år i slutet av januari. Han är något av ett impulsinköp eftersom jag efter Hoover inte skulle ha någon mer cocker, tills jag en dag satt på blocket och hittade en annons på en riktigt ful cockerspaniel. Ett par dagar senare satt jag och Sanna på väg ner till Ulricehamn för att hämta hem lille Neo, då 10 månader gammal. Det tog ett tag innan han kom ur sitt skal men idag är Neo en väldigt energisk arbetsmaskin och det är sån jäkla tur att han bara är 38 cm hög för fy fasiken att ha en riesen med den energin och hyperaktiviteten! Han ställer upp på allt och större delen av tiden så tror han att han är en riesen, tills dess att han får fågel i nosen. Då förvandlas den sockersöta cockern till en utpräglad jaktmaskin där flera generationers avel visar upp utmärkta sinnen i kombination med en kropp gjord för en sak – jakt.

 

Neo har testat ungefär allt, det är nämligen bra mycket roligare att träna och tävla brukssporter med en cocker som inte borde kunna nåt än en riesen 😉 Kampcockern har meriter i bruks/ipo, gjort vattenprov, rallylydnad samt ett par första placeringar i barmarksdrag.

 

Timmie

Timmie är nog den enda riktigt planerade hunden, eller ja, han är ju resultatet av en tjuvparning där hans uppfödare en dag ringer till mig och frågar om jag inte vill ha en valp. – Eh, valp? Ska ni ha valpar?! Två dagar senare pluttar Timmie ut, och nio syskon! Timmie är både samarbetsvillig och en arbetsmaskin men till skillnad från Liam så är Timmie lite mer balanserad. Han har allt som jag önskar mig av en riesen, en turbotrimmad pansarvagn som går från aktivitet till passivitet på ett ord.

 

Timmie är köpt med ett enda mål, att tävla i drag. Det har vi också gjort! När Timmie var lite över 15 månader gammal så hade grabben gjort ett godkänt Bh-prov, uppflyttad till lägre klass, varit på utställning och fått ett ”very good”, vunnit alla barmarkstävlingar vi startat i samt tagit SM-guld i barmarksdrag Cani-cross.