Dag 2, SM i slädhundsstil sprint, 2015

Idag var det varken regn eller slush-puppy! Nej, idag var det minusgrader och ishårda spår! Tänk, aldrig är man riktigt nöjd 😉 Blev till att sätta ett par sockar bak på Ebbe som efter gårdagens race fått två små små rivsår, bättre att mota Olle i grind direkt, samt en strumpa på Timmie av samma anledning. Dessvärre gör strumporna att det bli något mindre fäste för hundarna när det är så här isiga spår men å andra sidan vill man ju inte att de springer sig blodiga, inte så mycket att göra alltså!

Idag använder jag bromsen betydligt mer än igår för att få ner farten på killarna lite pga de snabba och knixiga spåren, jag vill verkligen inte krascha rätt ut i skogen så det kändes bättre att köra lite safe idag. Grabbarna jobbade på fint och eftersom vi ledde vår klass från igår så startade vi idag först istället för sist som igår, och med A-spann framför oss så vi hade fri väg före oss! Banan gick fint förutom att jag nästan välte med släden i sista partiet ute på kalhygget, höll på att välta och fick ner ena knät så att släden inte tippade över och det tog någon sekund innan jag kom upp igen. Killarna är ju väldigt lyhörda och uppfattade direkt att något inte stod rätt till där bak och de började sakta ner för att titta bakåt så att jag verkligen var med, vilket faktiskt syns även på filmen 🙂 Körde banan ca 50 sekunder snabbare än igår vilket är helt okej med tanke på hur mycket jag bromsade ner dem, tiden blev 11:19 med ett snitt på 26,5 km/h. Nu har vi ca 2 minuters ledning inför morgondagens sista heat!

 

Våra sockar kommer från Micke på Non-Stop och skyddar tassarna väldigt bra och väl i mål var de små risporna på killarnas fötter lika fina som innan trots 5 km på det mycket hårda föret!