Dag 7 – Hundsport

Jag och vovvarna har prövat massor av olika sporter, lydnad, rallylydnad, agility, spår, sök, skydd, rapport, wp, bevakning, räddning, jakt och drag. Och ja, det sistnämnda är ju det vi sysslar med allra mest! Eller ja, just nu är det väl egentligen bara det vi gör, det är ju mitt i vintern och det går inte att göra så mycket annat 😀

 

Det samarbetet som jag tycker att jag och hundarna fått från draget kan jag inte minnas att vi har haft tidigare, innan vi pysslade med drag. Samarbete, kommunikation och tillit, på ett helt annat plan än tidigare. Att ha hunden sittande bredvid sig och att inte få den att jaga rådjuret som precis springer över vägen är inte särskilt svårt. Tänk er istället att hunden är fastkopplad till cykeln, som du sitter på, ni kommer i full galopp och ett tiotal meter längre fram så korsar ett rådjur vägen – kommer din hund att kasta sig i diket efter rådjuret? Det gör inte mina. Kommunikation, samarbete och tillit.

 

Drag är fruktansvärt roligt enligt både hundarna och mig så jag låter bilderna tala för sig själv 🙂