Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund

Ja hörreni ni, svår fråga! Hoover var omplacering, Neo var omplacering och Liam köptes som 4 månaders valp som uppfödaren valde ut åt mig. Cockrarna valde jag mest för att jag kände att det klickade mellan mig och individen. När jag ville köpa Liam, som jag då inte visste vilken utav hanarna han var, så har jag för mig att jag berättade vad jag ville göra och sen så fick jag just Liam 🙂

 

Timmie har jag ju däremot valt aktivt själv men han var inte glasklar från början! Jag hade ju förmånen att se valparna redan från tidig ålder och regelbundet ända fram till leveransen och det var valptestet avgjorde det hela. Fram tills dess var det tre hanar som fångat intresset, Panda, Röd och Sverige. De två sistnämda var färgen på de aktuella valparnas halsband 😉 Nåväl, det blev Sverige eller Timmie som fick följa med hem! Han var nyfiken, hade lite jävla anama (han sprang upp i skogen och vägrade komma medan alla andra valpar sprang till bilen – 6 veckor gammal), kunde slappna av, var kontaktsökande och samarbetsvillig och han hade en glad attityd till allt! Han hade dessutom en kropp som tilltalade mig. När Jenny som utförde valptestet dessutom sa ”om inte du tar honom så tar jag honom!” så blev han snabbt min 😉

 

 

Nästa hund då? Ja, blir det en valp så hoppas jag kunna besöka valparna ett par gånger innan för att se om det är någon speciell som faller mig i smaken. Att bara sitta och kolla på valparna är väldigt intressant! Det är få uppfödare eller kombinationer som faller mig i smaken så om jag väl kommit så långt att jag blivit accepterad som valpköpare så vet uppfödaren vad jag är ute efter och då har jag inga större problem med att låta henne välja åt mig.

3 reaktioner på ”Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund”

  1. Om du ångrar dig så vet du ju hur du får tag i mig 😉

Kommentarer är stängda.