Dagens pass

+ 3 grader, blåsigt, oplogade spår med 6-7 cm tung snö, 13 km.

Började med samma upplägg som igår, Thia och Timmie fram samt Liam och Trollet bak. Trollet skötte sig utmärkt, Thia hittade på bus och fick därmed byta plats med Liam efter ett par kilometer. Thia tyckte nämligen inte alls att man behövde följa mina kommandon utan höll bland annat på att byta spår utan kommando för att sedan vägra byta spår vid kommando samt knäcka spannet genom att knuffa ut Timmie bland massa träd = en hund på varje sida om trädet = inte bra. Timmie är ju minstingen i vår ordinarie flock här hemma och är inte mentalt stark nog att han tar kommandot när något sådant händer. Nåväl, Thia bak bredvid Trollet och rutinerade Liam fram som fick leda spannet över ospårade myrar och som klarar kommendering i tät skog <3

Alla hundarna gjorde ett bra jobb även om det märktes att de var lite trötta efter gårdagens lössnökörning men inte tröttare än att vi kunde köra startträning/intervaller de två sista kilometrarna hem! Trollet drar på riktigt fint och är som ni ser på den här videon mycket mer fokuserad i starterna!

Brudarna kommer för övrigt ganska så bra överens! De ligger bredvid varandra i varsin biabädd och sover just nu och kör lite med tekniken att bara vara, och det fungerar fint 🙂 Det är allt väldigt skönt att kunna gå promenader med fem hundar lösa, två tikar och tre hanar i åldrarna från 21 månader till 5 år, alla okastrerade, och inte ha något bråk eller sura miner! Dock är det inget härjande som gäller mellan flickorna och när jag inte är hemma så delas de upp, en pojke och en flicka i hundrummet samt en pojke och en flicka i tv-rummet. Thia och Trollet känner inte varandra så som grabbarna gör så därför tar vi det säkra före det osäkra!

En reaktion på ”Dagens pass”

  1. Det är så häftigt med dina ”Skäggisar” och lilla cockern. Lycka till med träning och tävling.

    Du har väldigt många jättefina bilder så du får försöka fixa ett fotoalbum. Sedan kan du sitta en sommardag och minnas och längta till vintern. På vintern framför en sprakande brasa och titta på bilder från sommaren. Jag drar ofta ut mina album och kikar på dem, varje gång slås jag av hur fort man glömmer och hur saker förändras.

Kommentarer är stängda.