Dags att köpa guldfisk?

 

När Timmies ledband i tån gick av för två månader sedan trodde jag att nu, nu är väl ändå oturen över. I allefall för i år! Bruten svans, otaliga skärsår i tassarna, sträckning i ryggen och nu senast då en ligamentskada i tån, det borde väl räcka?  Tydligen inte. Nu går han orent och var lite halt efter vila så vi ska iväg imon för att gå igenom hela Timmie och förhoppningsvis få svar på vad som är fel.

 

2 månader kvar till SM som jag hade sett fram emot.

 

Gissa på om jag är less på det här. Nåt så otroligt less! Det känns så jävla orättvist med alla skador hela tiden. Det finns de hundförare som aldrig värmer upp sina hundar, som låter dem bo i skitiga hundgårdar med tveksamma kojor och som inte tvekar inför att sätta en kula i huvudet på de hundar som är förbrukade. Jag lägger så jäkla mycket tid, energi, pengar och kärlek på hundarna, de har det så himla bra och älskar sitt jobb. Vi förtjänar inte det här!

 

Tanken har slagit mig att ge upp rasen Riesen, för det finns nog inte en ras som är mer skadebelägen än riesen. Deras brötighet ställer till det för dem JÄMT! Och det är inte bara mina riesens, nej. Jag vet hur många riesens som helst som skär sönder tassarna, bryter ben, får diskbråck, tar korsband och som aldrig blir fullt återställda. Unga hundar med jättegoda chanser repar sig inte efter benbrott eller sårskador trots mycket rehab och får avlivas. Ingen av dem har någon sjukdom utan det handlar bara om otur, och deras jäkla brötighet. Det som på ett sätt är rasens signum och styrka i och med att de tar sig fram överallt verkar också vara deras stora svaghet.

Som motpol finns exempelvis Neo, han blir 7 i januari och har aldrig varit hos veterinären förutom för vanliga vaccinationer. Han har tränats lika hårt, om inte hårdare, än skäggen och är som en liten projektil i skogen men aldrig att den hunden är halt. Samma med Nikki, 2,5 år och aldrig skadad trots att hon precis som Neo tränas och lever ett tufft liv med väldigt fysiska riesenhanar.

Ja, jag är hyfsat trött på motgångarna nu och tanken på att lägga av med riesen känns just nu mer aktuell än någonsin. Ja det är en supertrevlig ras som dessutom är en grym draghund men nu känns det som om det inte är värt det längre.

2 reaktioner på ”Dags att köpa guldfisk?”

  1. Jag förstår dej verkligen!! All den tid engagemang pengar etc som vi lägger ner på våra hundar så förstår jag din besvikelse och uppgivenhet! 🙁 Men därför måste man även tillåta sig själv att bli ledsen och besviken! <3 / Elin

Kommentarer är stängda.