Dags för fredagsmys!

Förutom att jag har filosoferat en del den här veckan så har vi faktiskt gjort lite nytta också. Förutom långpromenader på både måndag och tisdag så fick Liam sig ett dw-pass på onsdagen där vi avslutade med tung start och stopp träning. Sanna fick agera ”tung drag-wight” genom att sitta på min nyinköpta pulka som Liam drog i uppåt lut. Hur tungt detta egentligen var kan man ju diskutera då Sanna inte ens orkar äta upp en hel pizza 😉

Igår fick vi en trevlig överraskning på morgonpromenaden då vi mötte två sorkar ute på vift. Vet inte om det var chocken eller kylan som gjorde en utav dem väldigt kärvänlig och att sitta i min hand var inga problem. Grabbarna fick träna stadga när jag släppte ner Herr Sork som sedan sprang fram och tillbaks framför grabbarna. Inte ens när Herr Sork försökte sig på ett självmordsuppdrag genom att försöka gena mellan Liams bakben och pung reste de på  sig 😀

 

Blev även en gemensam köpa-hundmat-ride med Sanna under dagen, torrfoder samt färskfoder som komplement, projekt öka-i-muskelvikt har påbörjats, som avslutades med en lekstund i skogen där det gick vilt till!

 

 

En uppdatering som många väntar på är väl hur det går med omprövningen av beslutet på vårt slutprov. Vi kommer att beviljas slutprov med kraven att vi ska ha ett veterinärintyg på att öronen  är läkta samt att ett skottprov ska genomföras. Helt okej krav då min plan är att få ett veterinärutlåtande innan jag börjar med vårens projekt, att åter få en skottfast hund. Han har den senaste veckan inte reagerat på några ljud som vi hört ute, varken tut från bilar, helikoptrar eller motorsågar har fått honom att ens vika på öronen så förhoppningsvis, håll tummarna, så har inte skotten satt sig i hans hjärna!

 

 

Sen har ni väl inte missat att prenumenera på den nya hundtidningen – Hundens Värld? Den är gratis och månadens nummer innehåller en del välkända Skägg då tidningen har Schanuzerspecial! För att prenumenera, anmäl dig på deras hemsida! Klicka här!

 

 

Liam passar Misty och Elton idag då Sanna fått ett extra långt pass på jobbet. Som synes så kommer de rätt bra överens men jag hoppas att Sanna inte blir allt för arg om hon råkar få hem sin piraya något defekt!

 

 

Ang räddningstankarna så är det rätt intressant att bara två som är aktiva inom just räddning har svarat på frågan och hitills har alltså ingen som enbart är SBK-hund svarat att de varit ute på räddningsuppdrag! Inlägget har läst av över 400 unika besökare men bara fyra, alltså då två räddningsförare, har kommenterat så jag kanske hade lite rätt i mitt påstående?

4 reaktioner på ”Dags för fredagsmys!”

 1. Du har så rätt – sannolikheten att komma ut på skarpa uppdrag är inte stor. Sverige har ju inte skickat styrkan sedan 2003. Men när det gäller RI är det beredskap det handlar om och den dag det händer något och Sverige skickar styrkan är hundarna ovärderliga. Även om det går långt mellan varven. Problemet är väl snarare att hundarna inte används nationellt idag. Jag är övertygad om att räddningshundarna skulle kunna göra en helt annan nytta, men del av problemet är att vi inte är tillräckligt organiserade. Bevakningshundarna har en helt annan organisation bakom sig och kommer tydligen ut även om de inte har poliskontrakt, medan räddningshundarna med kontrakt inte blir inringda. Men det varierar mycket mellan polisdistrikten – på vissa håll används hundarna frekvent. Verksamheten för ju en något tynande tillvaro, särskilt efter MSB’s senaste beslut om restid från Arlanda. Det gör att vissa av de platser som har varit mest aktiva inte längre är aktuella för RI – inte konstigt om folk tappar sugen. Det gör ju inte saken bättre heller att förutsättningarna ändras så ofta…
  Toppen att du får en ny chans. Allt annat hade ju varit katastrof med den hunden och den föraren 😉 Lycka till – vi håller tassar och tummar.
  Kram från oss!

 2. Hello!
  Vill du träna rådjurs -stadga kan du komma hit!
  Härom kvällen när Töserna skulle ut o kvällskissa trampa det till farstuqvisten – Lyra kom ut med framtassarna utanför dörren – DÅ ser jag ett rådjur med baktassarna på ”trampen” och frambenen på första steget .. =O – Stor Vovvan följde som ett frågetecken djuret ner för trappan +3m, jag vrååla så klart och Vovvan kom direkt! JoJo stod inne och såg förskrämd ut – tur, hon spås ju vara jaktvillig 😉 Håller tummen för slutprovet!! =)

 3. Herregud Anna-Carin, du kan ju inte ”banga” nu!!!
  Örebro har ju ett jättebra samarbete med polisen. De har varit ute massor av gånger. Det gäller bara att få till för oss här i Värmland oxå. Ev. är något på gång. Bevaknngen hade ett möte med polisen i början av veckan. Om de inte vill ha oss som räddningsekipage kan möjlighet finnas att bli ”extra” i hemvärnet. Vi kan prata om det på nå´n träning framöver.
  Själv har jag faktiskt varit ute skarpt några gånger. En gång med Ali och dessförinnan med min förra hund. Då hade vi samarbete med räddningstjänsten. Första gången hittades den försvunne av ett av våra ekipage. Det var en häftig upplevelse. Så misströsta inte.
  Och visst tränar vi skogs sök. Kanske inte så mycket i kursen men de flesta av oss kör ju skog i egna träningsgrupper.
  Ses vi imorrn?

Kommentarer är stängda.