Dåligt med träning just nu

20140417-095735.jpg
Dagens väder och terräng. Inte helt inbjudande direkt! Suget att köra hundarna är inte högt om man säger så, och det blev väl inte bättre nu när Timmie amputerade en bit av svansen.

Just nu har vi en hel del på gång, det är mycket jobb, plugg och flytt ned tillhörande städ. När jag var nere i huset senast insåg jag att jag och de förra ägarna inte riktigt har samma syn på vad som är städat. Inga lister är avtorkade, det var fullt med hundhår i hela diskmaskinen och alla vinklar, typ runt kranar å så, var fulla med smuts. Eftersom vi nu ska börja städa på jobbet och ska städa ur vårt nuvarande boende så bestämde jag att beställa städfirma till huset för att ta kök och badrum, resten går ju ganska fort att göra själv.

20140417-100541.jpg

Hur går det för Timmie-Halvsvans då? Jo, förutom att nån av hundarna lyckats pilla bort hans bandage igår så verkar han må bra! Han var ju precis som vanligt redan när jag hämtade honom hos Ulvsby Djurklinik i måndags efter operationen. Han var superglad och viftade frenetiskt på stumpen hos veterinären 🙂 väl hemma härjar han som vanligt i skogen.

Hur hände det här då? Ja, jag vet faktiskt inte och det faktum verkar ha gjort att det ryktas om att jag knäckt hans svans med vilje eftersom jag vill ha en kuperad hund (?) för det första så gillar jag mina hundar med ”naturlig” svans och öron. För det andra om jag nu skulle skadat min hund för att få honom kuperad, varför då göra det 8 cm från tippen och inte istället 10 cm från fästet och få en riesens med korrekt kuperad svans? Timmie hade en lång fin svans med grymt snygg hållning och nu ser han, helt ärligt, inte alls lika fin ut. Tänk hur mycket svansen gör för intrycket av hela hunden!

Jag stirrar inte på mina hundar 24 timmar om dygnet så nej, jag vet inte hur eller när han lyckades knäcka svansen. På morgonpromenaden i söndags såg jag att hans svans hängde jättekonstigt och kunde känna att den kändes lös. Efter att ha pratat med jourveterinär kom vi fram till att ge honom rimadyl som jag hade hemma och komma in på måndagen med honom. Jag var välkommen in redan på söndagen men de hade inte möjlighet att operera honom då utan bara för att ge smärtstillande vilket jag hade hemma. Kanske har nån av de andra hundarna bitit av den (troligtvis inte då det inte fanns något sår) eller så har han slagit av den mot ett träd, sten eller dörrkarm.

Så, jag hoppas nu att svansen läker fort och utan komplikationer!

3 reaktioner på ”Dåligt med träning just nu”

  1. Läste första delen om ryktet och tänkte ”men vafan, då skulle hon väl sett till att ta hela”.

    Folk alltså.

  2. Oj ett sådant grått och tråkigt väder ni har och det verkar ju ha smittat av sig på folk och fä 😉 Knäckt svansen för en unik kupering? Herregud, hur kan man tro att någon skulle göra så mot sin hund? Skickar lite sol och värme från söder!

Kommentarer är stängda.