Det blir inte alltid som man tänkt sig – 2

Förra året fick Liam ett presentkort på en gratis tävling när vi tävlade hos Kils Bhk. För tre veckor sedan ganska så exakt så kom jag på att ”ja just de ja, det presentkortet går ju ut nu!”. Satte mig vid datorn och anmälde Timmie till Kils appelltävling, en gratis tävling är en gratis tävling och en bra erfarenhet för Timmie då jag kör spår + plats och nåt moment för att sedan belöna och bryta.

 

Började med att försova mig – bra – slog rekord Karlstad – Kil.. Nå ja, det kan bli bra ändå! Spåret fick himla bra faktiskt, första markeringen var skitsnygg! Timmie la sig fint, dock pinnen vilket gjorde att jag fick en smärre hjärtattack när jag kommer fram och inte ser en pinne mellan hans framtassar, bara att lyfta hunden och phu – en pinne! Första vinkeln gick han över med nån meter för att sedan vinkla rätt, vid andra pinnen trodde jag att jag kunde spåra bättre än Timmie och funderar på va fan hundaset inte markerar pinnen för – det är ju en där! Oj då, den låg visst 10 meter längre fram. Stackars Timmie, inte lätt att göra sitt jobb med det där som håller i linan… Andra vinkeln va så klockren att jag kände för att börja lipa och slutapporten markerades på samma sätt som den andra, med framkroppen och huvudet liggandes emot marken men rumpan i vädret. Timmie tänkte nog att ”eftersom vallen var lite högre än den som vi brukar spåra i så är det nog bäst att låta rumpan sticka upp så att matte verkligen ser att jag lägger mig” <3 10-10 på spåret där både jag och Timmie fick jättefin kritik av domarna som tyckte det såg himla lovande ut och att vi var ett duktigt ekipage 🙂

 

Vidare gick lydnaden väl så där, inte konstigt eftersom vi började med hoppet i veckan och prövade vår första budförning i onsdags.. (dålig matte…) Han låg fint på platsen trots en väldigt snygg schäfertik på ena sidan som låg lika avslappnat som en fiolsträng och tre hanar på andra sidan som gick till matte, pep, satt, stod och låg. Han reste dock på huvudet mitt under momentet men la det ner passande nog några sekunder innan det var dags att återgå. Vidare så jag avstod moment värda 40 poäng, tog till lite extra och dubbelkommandon för att inte få fel-beteenden i tävlingssituationer, gör om och gör rätt från början gäller för unge lill-skägg men vi lyckades ändå få ihop 236 poäng och uppflytt med en femte plats! Tack Anna som tillsammans med Sillen var fotograf, hejarklack och allmänt stöd 🙂

 

 

Idag är det dock inte bara Timmie som tävlat, även syrran Thia tog appellen (igen!) med över 300 poäng medan Pappa Jazzi tävlade sök och tog cert!

Grattis 😀

 

4 reaktioner på ”Det blir inte alltid som man tänkt sig – 2”

  1. hejsan! Det var ett tag sedan, kul att kika in här! Stor timmie har blivit =)

    Roligt med tävling, ska också komma igång med lydnaden o brukset i höst hade jag tänkt!

    Drag har jag ännu inte gett upp, ska komma igång i vinter med både pulkaträning å längdskidor! =) Så du blir min motivationsblogg 😀 😀

    hoppas allt är bra med er annars, resan ser väldigt lockande ut!

Kommentarer är stängda.