Det där med att dra kätting…

Har fått flera frågor om hur jag lägger upp träningen där hundarna får dra kätting och för att slippa svara i olika bloggar så har jag lagt upp ett inlägg som ni hittar här – klick!

Liam hösten 2008

 

6 reaktioner på ”Det där med att dra kätting…”

 1. Hej min idol!

  Jag har kickat igång mina ordentligt och jag måste fundera på hur jag ska få upp explosiviteten i Samson, har du tips på intervallträning för ”nybörjare” som du kan tänka dig att skriva lite om?

  Kraaaaam

  1. När jag intervalltränar idag så har jag med mig ifånen ut med en app som jag kan ställa in på intervaller. Där ställer jag in så att den ringer med mellan 1-3 minuter på högintervall samt 1 minut vila, vilket den gör i 40 minuter. Som nybörjare gör du likadant fast kanske bara har 15-30 sekunder med högintensiv och sen 1 minut vila eller vad som nu behövs, dock inte längre än 1 minut för det är faktiskt inte längre än så som musklerna behöver på sig för att vila! Så, ut och spring, cykla, kicka eller spring i sandtag med intervallräknaren på! Det finns inga genvägar vet du 😉

   Kram!

 2. Har du något tips för att få en hund att vilja dra? Min 4 åriga hane älskar att dra vanligtvis, men inte när man sätter på honom sele och ska dra framåt. Han klarar inte av att dra utan något framför om man säger så. Agilityhund 😉

  1. Det beror på vad du har för mål med din hund och hur mycket tid du vill lägga 🙂 Jag hade valt den långsamma vägen för att jag tycker att den ger ett bättre och jämnare resultat, dvs att gå/springa bakom hunden och berömma när han gör rätt. Då bygger du hundens självförtroende! Om hunden tycker det är jobbigt att gå före så kan man ha en kortare lina mellan sig och hunden. Alternativet är att leta reda på en rundslinga på ett par hundra meter (kanske en stig eller liknande) och där lägga hundens belöning och sen springa runt slingan (som hunden redan tex gått eller kan sedan tidigare) så att hunden vet att det kommer en belöning. Problemet kan dock bli att hunden endast springer när den vet att det ligger en belöning utplacerad, därav mitt val att sakta men säkert jobba så att hunden blir bekväm med att springa framför.

   Vad jag också funderar på är om din hund kanske inte gillar själva selen? Eller förknippar den med obehag av nån sort? Om han annars drar och dessutom är agility, och då inte har några problem att arbeta ifrån dig.

 3. Tack för intressanta och bra inlägg om dragträning! Har börjat fundera på att lägga till någon form av dragträning som ett komplement till all annan träning som vi gör :)! Har du något bra tips på sida som säljer bra wp-selar och som har en bra förklaring om vad man bör tänka på när man väljer storlek på sele :)?

  1. Gå in på hardcoreharness.se där finns selar och halsband samt instruktioner om hur man mäter för att få till det 🙂

Kommentarer är stängda.