Det gäller bara att bestämma sig!

Igår tränade jag styrka på KauIf och i morse blev vår morgonpromenad även en lunchpromenad då vi var ute i 3 timmar och 20 minuter. När jag väl kom till KauIf för att köra 75 minuter spinning så kändes det inte som en så där jättebra idé, jag blev helt slut i benen av att bara gå hemifrån! Uppvärmningen var seg och så även det första minutrarna på block 1. Det kändes redan ordentligt i benen och motivationen dalade. Då sa instruktören att nu bestämmer vi oss, antingen så tar vi i och ger allt för detta klarar vi eller så går vi hem, för att träna halvhjärtat ger inget! Bara allt bestämma sig alltså, bortse från smärtan i låren och bara köra hårdare. Resultat? Fick ta hissen upp till lägenheten för benen orkade inte ett trappsteg men jag gav fan inte upp på passet – duktiga mig 😀 Med en målbild så blir alltså mycket lättare, speciellt träningen!
På morgonens långpromenad så hittade jag äntligen något som jag längtat efter i flera månader, ett styke is- och snö-fri grusväg 😀 4 km av total lycka var det när jag promenerade med grabbarna lösa och hörde gruset under fötterna, underbart! Imon blir det att ta bilen bort till grusvägen och köra barmarksdrag – woho!!!!


N
eo har breddat på sig lite och börjar se ganska fin ut i sin lilla kropp!

Barmarkspremiären är ju faktiskt egentligen redan avverkad för vår del. Timmie och Neo har varit ute och dragit runt på mig ett par gånger nu 😀 Så vad har vi för träningsplan då? Tanken är att Timmie ska få ett par pass i veckan, dock inte alls i samma utsträckning som Liam och Neo av ganska så självklara själ, han är för ung.
Just nu blir det 2-3 dragpass i veckan där det är korta distanser på 1½-3 km som gäller för att sakta men säkert bygga upp hjärnan för denna sortens arbete, att springa och dra cykel på platten kan knappast räknas som fysiskt tungt arbete. Ju äldre han blir, desto längre blir sträckorna och kanske något mer krävande. Men nu är det nötning av själva situationen som gäller med allt vad det innebär, fullt fokus framåt, kunna de olika kommandona, omkörning, bli omkörd osv. Han körs antingen bredvid Neo eller en redan körd Liam för att inte komma upp i fullt-ös-medvetslös-hastigheter som det blir med två stycken pigga riesens.


Förutom själva dragträningen så blir det fortsatt ös i skogen, att springa lös i skog och mark bygger ju inte bara en viss styrka och kondition utan även balans och kordination. Sen får han ju alltid följa med de andra två nötterna på deras träningar, som tex spring i grusgropen fast för hans del utan belastning, och fortsätta träna på sin balansboll för mer kordination och uppbyggnad av de små musklerna. Som det är nu så räcker det gott och väl för Skäggstubbet! Lite längre fram till våren/sommaren så blir det lösspring i skogen medan matte sitter på cykeln och naturligtvis simning!
Vad är då målbilden? Målrakan på SM i barmarksdrag, med piggar hundar efter ett kanonlopp och med grymt bra tid, naturligtvis 😉

2 reaktioner på ”Det gäller bara att bestämma sig!”

Kommentarer är stängda.