Det går inte riktigt som man tänkt sig

Dagens race:
Trassel, Nikki vill inte springa, trassel igen, Nikki springer bakom Ebbe, trassel. Sätter Ebbe som ledarhund, trassel igen. Trassel, trassel, trassel!

 

Planen var att köra Nikki som ledarhund, eftersom Ebbe inte tidigare gått som ledarhund i spann och Neo inte går som ledarhund. Men, det sket sig kan man säga. Nikki ville verkligen inte springa först, eller ja, hon ville nästan inte springa öht. På de 2 första km hade jag stannat 5 ggr, pga trassel och för att byta ledarhund, och då blev vi dessutom omkörda av de andra tre ekipagen medan jag stod där och bytte hundar.

   
Ja, Nikki ville verkligen inte springa först så Ebbe fick testa att springa först. När han väl fattade grejen så gick det faktiskt ganska så bra! Han kämpade på, även om han bitvis kanske inte var 100% fokuserad. De tre ekipagen som körde om oss kom vi ikapp och kunde köra om utan några konstigheter även om vi nån gång fick testa 2 ggr då Ebbe inte riktigt orkade dra förbi första gången. Men vi kom till slut i mål med en tid på 20:14, och ligger faktiskt inte sist 😉 Nikki drog inte riktigt ordentligt förens sista km, innan dess sprang hon mest bara.

 

Suck.

 

Efter lite funderande och diskuterande med husse så började vi fundera på allt var okej med Nikki. Nikki är alltid minst 110%, jämt. Men inte idag, inte heller i morse när vi gick promenad. Då gick hon fint i kopplet, vilket hon aldrig gör, och hon hade varit lite halv-loj hela dagen vilket jag trodde på att hon kanske inte var helt bekväm med tävlingsmiljön. (varför nu det skulle blivit ett problem helt plötsligt?) Så jag tog kontakt med veterinären för att be henne titta på Nikki, vilket hon gjorde. Hon misstänkte att hon kanske hade livmoderinflammation på gång och ska hållas under uppsikt för att se om läget förändras >_<  Så ja, det kan ju vara en förklaring.

 

Som sagt, man är hyfsat sårbar när man inte har en pool med hundar att ta ifrån när någon blir sjuk. I synnerhet när ens ledarhundar är de som inte mår bra 🙁

 

Så ja, vi får se om det blir nån start imon eller inte. Allt beror helt på hur Nikki är i morgon så klart. Om man ska försöka se något positivt så är det att Ebbe var duktig och pallade omkörningarna fint, och höll bra fart. Och det gick faktiskt bra för övriga skägg också!

Canicross herrar A
Gustav Bivstedt – 3:a

Canicross herrar B
Fredrik Nilsson – 8:a

Canicross damer veteran
Kerstin Knobloch – 5:a

Cykel herrar
Anders Johansson – 1:a
Hans Pettersson – 2:a
Håkan Ljudén – delad 4:a
Hans Gunnarsson – 8:a

Cykel damer
Andrea Collin – 1:a
Karin Ljudén – 4:a
Nina Finstad – 8:a
Ylva Jonasson – 9:a

 

Så, imon ska vi heja på våra skäggiga vänner!!